νικολάου-σε-συριζα-δεν-υπάρχει-πόρισ-806026
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 21.02.2023 | 21:00

Νικολάου σε ΣΥΡΙΖΑ: Δεν υπάρχει «πόρισμα» ΣΔΟΕ, διώκονται ελεγκτές, η αλήθεια θα λάμψει

Νέα αντεπίθεση από τη Σοφία Νικολάου μετά τα πυρά που εξαπέλυσε πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ εναντίον της. Η υποψήφια με τη ΝΔ στην Εύβοια και πρώην Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής μιλά ευθέως για σκευωρία σε βάρος της, επαναλαμβάνοντας πως έχει ήδη έτοιμες τις μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου.

Η Σοφία Νικολάου με γραπτή δήλωσή της ενημερώνει πως βρέθηκε την Τρίτη (21.02.2023) στο κτήριο του ΣΔΟΕ και συναντήθηκε με τον επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας κ. Χρήστο Μπαρδάκη.

Στη συνάντηση η πρώην Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής παρουσίασε σειρά εγγράφων τα οποία – όπως υποστηρίζει η ίδια – αντικρούουν μία προς μία τις κατηγορίες που εμφανίζονται στο υποτιθέμενο «πόρισμα» του ΣΔΟΕ.

Σύμφωνα με την κ. Νικολάου, το δήθεν «πόρισμα» αποδεικνύεται ότι «είναι ένα πρώιμο έγγραφο, που βρίθει ανακριβειών και καταρτίστηκε με μοναδικό σκοπό την σπίλωσή της. Κι όμως αυτό βαφτίστηκε πόρισμα!», είπε.

Σοφία Νικολάου: Δεν υπάρχει καμία ζημιά για το ελληνικό δημόσιο

Στη συνάντηση – προσθέτει η Σοφία Νικολάου – δόθηκαν τα απαραίτητα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι όλες οι συμβάσεις που υπέγραψε η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής είναι σύννομες και δεν υπάρχει καμία ζημιά για το ελληνικό δημόσιο. Αξίζει να τονιστεί, ότι ήδη έχει σχηματιστεί ποινική δικογραφία σε βάρος των δύο ελεγκτών του ΣΔΟΕ οι οποίοι χειρίστηκαν την υπόθεση, πρώτον για παράβαση καθήκοντος – καθώς υπάρχει σειρά πλημμελειών στην διαχείριση της υπόθεσης και τη σύνταξη του εγγράφου – και δεύτερον για την διαρροή του εγγράφου, το οποίο δεν είναι καν ολοκληρωμένο. Σε αυτό δεν συμπεριλήφθηκαν κρίσιμα έγγραφα τα οποία έχει ζητήσει υπηρεσιακά το ΣΔΟΕ από άλλες αρχές, τα οποία αλλάζουν πλήρως τα συμπεράσματα του «πορίσματος».

Είναι χαρακτηριστικό ότι μία ημέρα πριν την διαρροή του «πορίσματος» (στις 14 Φεβρουαρίου) η Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων, απάντησε στο ΣΔΟΕ με επίσημο έγγραφό της, ότι οι συμβάσεις που εκτέλεσε η ΓΓΑΠ ήταν καθόλα νόμιμες και ακολουθούν κατά γράμμα το ισχύον νομικό πλαίσιο. Επίσης, ακόμη δεν έχει έρθει στο ΣΔΟΕ η αναφορά την οποία ζήτησε η ίδια η υπηρεσία από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, που θα γνωμοδοτήσει για το αν όντως οι τιμές των υπηρεσιών και προμηθειών που έκανε η ΓΓΑΠ ήταν στο πλαίσιο των τιμών που διακινούνταν τα υγειονομικά προϊόντα κατά την περίοδο του κορονοϊού. Κι όμως, οι ελεγχόμενοι πλέον «ελεγκτές» του ΣΔΟΕ έσπευσαν να διαρρεύσουν την πλημμελή δουλειά τους στο στρατευμένο Documento, με μοναδικό στόχο την συκοφάντηση της κυρίας Νικολάου προκειμένου να αποπεμφθεί από τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας και να μην είναι υποψήφια στο Νομό Εύβοιας.

Σοφία Νικολάου: Μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου

Αποδεικνύεται λοιπόν ότι τα πάντα είναι στημένα, επισημαίνει, και γι’ αυτό τον λόγο, η Σοφία Νικολάου επαναλαμβάνει ότι έχει ήδη έτοιμες τις μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου, οι οποίες όμως «εμπλουτίζονται καθημερινά με νέα στοιχεία και εντός της εβδομάδας θα κατατεθούν».

Επιπροσθέτως θα ζητήσει και άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των δύο ελεγκτών του ΣΔΟΕ, προκειμένου να αποκαλυφθεί από ποια κέντρα ζητήθηκε η παραγωγή του συγκεκριμένου «πορίσματος». Αυτονόητο είναι, ότι θα ζητηθεί, το συγκεκριμένο «πόρισμα» να επιστρέψει στο ΣΔΟΕ από την Οικονομική Εισαγγελία στην οποία βρίσκεται, προκειμένου να ολοκληρωθεί σύννομα.

Το αποτέλεσμα της σημερινής (σ.σ. 21.02.2023) επίσκεψης στο ΣΔΟΕ είναι ξεκάθαρο:

Δεν υπάρχει καμία ζημιά του δημοσίου. Υπάρχει όμως ένας έλεγχος ο οποίος συνεχίζεται, μέρος αυτής της έρευνας – που είναι σε πρώιμο στάδιο – είναι η επίμαχη «πορισματική αναφορά» η οποία δεν καταλήγει σε κανένα τελεσίδικο συμπέρασμα για ζημιά του δημοσίου. Η αλήθεια θα λάμψει», υπογραμμίζει, καταλήγοντας, η κ. Νικολάου.