Νέα Δημοσκόπηση: Αυτοδυναμία για ΝΔ -Τρία κόμματα στο όριο της εισόδου στη Βουλή

Άκρως εντυπωσιακά είναι τα ευρήματα της νέας δημοσκόπησης, που διενήργησε η Opinion Poll δυόμισι εβδομάδες πριν τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Η δημοσκόπήση πραγματοποιήθηκε το διάστημα  17-19 Ιουνίου και τα αποτελέσματα της πραγματικά είναι ανατρεπτικά.

 Σύμφωνα με το συγκεκριμένο γκάλοπ η ΝΔ φαίνεται να κατακτά, με διψήφια διαφορά, την αυτοδυναμία, αγγίζοντας σχεδόν το 40%, ο δε ΣΥΡΙΖΑ συσπειρώνεται σχετικά και είναι αρκετά πάνω από το ποσοστό, που έλαβε στις ευρωεκλογές.
Όμως μεγάλες ανατροπές καταγράφονται στα μικρότερα κόμματα: Το Κίνημα Αλλαγής είναι αισθητά κάτω από την επίδοσή του στις 26 Μαΐου, το ΚΚΕ επιβεβαιώνει την τάση απωλειών, ο Γιάνης Βαρουφάκης σταθεροποιεί τη δυναμική του, εμφανιζόμενος να εισέρχεται άνετα στη Βουλή τουλάχιστον ως πέμπτο κόμμα, ενώ Κυριάκος Βελόπουλος κινείται ελαφρά πάνω από το όριο του 3%, χωρίς όμως να έχει εξασφαλίσει την κοινοβουλευτική του παρουσία μετά τις επικείμενες εκλογές. Στο όριο κινείται και η Χρυσή Αυγή.

Στην απλή πρόθεση ψήφου, η ΝΔ λαμβάνει 34,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 23,3, το ΚΙΝΑΛ 5,1%, το ΚΚΕ 3,8%, η Ελληνική Λύση του κ. Βελόπουλου 3,2%, το ΜέΡΑ25 του κ. Βαρουφάκη 3%, ενώ η Χρυσή Αυγή καταποντίζεται στο 1,8%.

Εάν τώρα δεν προσμετρηθούν τα λευκά, τα άκυρα και όσοι δηλώνουν αποχή, η ΝΔ φτάνει στο 36,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 24,5%, το ΚΙΝΑΛ στο 5,4%, το ΚΚΕ στο 4%, ο κ. Βελόπουλος στο 3,4%, ο κ. Βαρουφάκης στο 3,2% και η Χρυσή Αυγή στο 3,2%.

Οι αναποφάσιστοι κινούνται σε ποσοστά 12%-13%.

H εκτίμηση Ψήφου 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΝΔ, ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ, ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!