νδ-στο-πειθαρχικό-καλείται-καμπόσος-γ-135656
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 21.05.2018 | 11:49

ΝΔ: Στο πειθαρχικό καλείται Καμπόσος για το “προδότη” Μπουτάρη

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Να δώσει εξηγήσεις στο Πειθαρχικό της ΝΔ,  καλείται ο δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος, για την ανάρτηση που έκανε μετά την επίθεση στο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης όπου έγραψε το απίστευτο “Αυτή είναι η μοίρα των προδοτών”. Σύμφωνα, με έγκυρες πηγές,  ο Δημήτρης Καμπόσος έχει κληθεί σε απολογία από το Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Λευτ. Αυγενάκη, καθώς ο Δήμαρχος είναι και μέλος του ανώτατου συλλογικού οργάνου της Νέας Δημοκρατίας.

Τα γεγονότα της Θεσσαλονίκης, είχε καταδικάσει φραστικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Κυριακή από την Κέρκυρα και αφού επανέλαβε τη συμπαράσταση της ΝΔ στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση για τα φαινόμενα αυτά κάνοντας λόγο για επιλεκτική καταδίκη της βίας. «Δεν μπορεί να καταδικάζουμε απροκάλυπτα τέτοιες επιθέσεις και να μην καταδικάζουμε τον Ρουβίκωνα» και συνέχισε στέλνοντας και εσωκομματικά μηνύματα που αφορούσαν και το δήμαρχο: «Ας είμαστε προσεκτικοί όταν μιλάμε για βία. Ο ακραίος και διχαστικός λόγος έχει αντανάκλαση στους πολίτες και όσο πάμε για εκλογές παροτρύνω τον κ. Τσίπρα να αποφύγει αυτή την πολιτική. Ας φερθεί ο κ. Τσίπρας υπεύθυνα και αυτό είναι και παρότρυνση στα δικά μας στελέχη, να αποφύγουν εκφράσεις καφενείου ή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Θυμίζουμε ότι η επίμαχη ανάρτηση κατέβηκε με τον Δήμαρχο Άργους Μυκηνών να επιρρίπτει ευθύνες στους διαχειριστές της σελίδας του τονίζοντας πως η ανάρτηση για την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων “δεν συνάδει με τα ιδανικά και τα δημοκρατικά ιδεώδη του”.

Νωρίτερα σήμερα, η Ντόρα Μπακογιάννη είχε απαιτήσει να υπάρξει από τη ΝΔ, δημόσια επίσημη αποδοκιμασία των δηλώσεων του δημάρχου. 

Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος

Ο Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος είναι δημοσιογράφος με εξειδίκευση στο πολιτικό ρεπορτάζ και στην κάλυψη θεμάτων της τοπικής αυτοδιοίκησης σε ψηφιακά και ραδιοφωνικά μέσα. Ξεκίνησε σε ηλικία 22 χρονών ως μαθητευόμενος στην εφημερίδα «Ριζοσπάστης», όπου έμεινε για 18 χρόνια καλύπτοντας το κοινωνικό, πολιτικό και κυβερνητικό ρεπορτάζ. Εχει συνεργαστεί με το περιοδικό «Unfollow» κάνοντας ερευνητική δημοσιογραφία. Από το 2019 δουλεύει στο ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9.84. Εργάζεται στο aftodioikisi.gr από το 2016, ενώ τα τελευταία χρόνια κατέχει τη θέση του Διευθυντή Σύνταξης της ιστοσελίδας. https://www.facebook.com/theodoropan