ΝΔ -Νομοσχέδιο ΥΠΕΣ: Θα καταψηφίσει αναστολή & αύξηση προσλήψεων στους δήμους

Την απόφαση της ΝΔ να καταψηφίσει τα άρθρα που προβλέπουν τις εξαιρέσεις για την αναστολή προσλήψεων στους ΟΤΑ κατά την προεκλογική περίοδο καθώς και τις δυνατότητα να αυξηθεί ο αριθμός των προσλήψεων των συμβασιούχων στους δήμους, διαμήνυσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Μ. Βορίδης στην ομιλία του στην αρμόδια Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, όπου γίνεται η Επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών .

Σήμερα είναι η τελευταία μέρα της συζήτησης του νομοσχεδίου με τον τίτλο «Προώθηση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων, πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης βίας – Ρυθμίσεις για την απονομή Ιθαγένειας – Διατάξεις σχετικές με τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση – Λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας ΥΠΕΣ», στην αρμόδια επιτροπή και θα ακολουθήσει η εισαγωγή του στην ολομέλεια.

Επίσης ο κ. Βορίδης ξεκαθάρισε ότι θα καταψηφίσει όλα τα άρθρα του νομοσχεδίου που αφορούν τις αλλαγές στην εκλογική διαδικασία των αυτοδιοικητικών εκλογών αφού είπε ότι κινούνται στη λογική της απλής αναλογικής, αναφέροντας ωστόσο ότι θα υπερψηφίσει το άρθρο 52 που προβλέπει την αύξηση κατά 50% των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων.

Μάλιστα κατέληξε ότι «δεν έχει καμιά σημασία γιατί συντόμως το συγκεκριμένο νομοσχέδιο και η απλή αναλογική θα καταργηθούν», αναφερόμενος στην εξαγγελία της ΝΔ για κατάργηση της σχετικής νομοθεσίας.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΝΔ, ΒΟΡΙΔΗΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!