νδ-για-τη-δέσμευση-χρημάτων-φορέων-δεν-171156
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 20.04.2015 | 19:29

ΝΔ για τη δέσμευση χρημάτων φορέων: Δεν θα πληρώνει ο φορολογούμενος τα αδιέξοδα της κυβέρνησης

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Αμεση ήταν η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία η κυβέρνηση δεσμεύει τα ταμειακά διαθέσιμα των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης.

«Αφού αναζήτησαν χρήματα χωρίς δεσμεύσεις από τους εταίρους, αφού περιπλανήθηκαν σε άλλες χώρες, για να βρουν λεφτά και αφού έχουν κηρύξει μια γενικευμένη στάση πληρωμών, σήμερα οι φωστήρες της κυβέρνησης, εγκλωβισμένοι στα αδιέξοδά τους, προχωρούν στη δεύτερη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Δεύτερη ΠΝΠ σε λιγότερο από 100 ημέρες!», σχολίασε ο Κώστας Καραγκούνης, σημειώνοντας ότι τη συγκεκριμένη ενέργεια μέχρι πρόσφατα την ξόρκιζε η κυβέρνηση και τώρα την υιοθετεί.

«Προειδοποιούμε τόσο την κυβέρνηση όσο και τις διοικήσεις των Ταμείων να εξασφαλίσουν τη διαθεσιμότητα των πόρων και να προστατεύσουν την περιουσία του ελληνικού λαού. Τα αδιέξοδα τα οποία οι ίδιοι έχουν προκαλέσει δεν μπορεί να τα πληρώνει ο Ελληνας φορολογούμενος με τη χρήση της περιουσίας του και την εσωτερική στάση πληρωμών», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

«Οι ευθύνες θα είναι τεράστιες και να είναι σίγουροι ότι θα αναζητηθούν», κατέληξε.

Aftodioikisi News

Η aftodioikisi.gr είναι η βασική Διαδικτυακή πύλη για τους ΟΤΑ, το Δημόσιο και την Εργασία στην Ελλάδα, λειτουργώντας από τον Απρίλιο του 2008 ως πηγή έγκυρης και συνεχούς ροής ενημέρωσης με ειδήσεις και θέματα από το χώρο της Αυτοδιοίκησης, της Δημόσιας Διοίκησης, της Εργασίας, της Ασφάλισης αλλά και γενικότερης επικαιρότητας από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Τον Μάιο του 2010, μόλις δύο χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας της τιμήθηκε με το δημοσιογραφικό Βραβείο Μπότση. Παράλληλα, αποτελεί κόμβο αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ πολιτικών, αιρετών της Αυτοδιοίκησης αλλά και επιχειρηματιών με τους πολίτες και τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ λειτουργεί ως δίαυλος διαδραστικής ενημέρωσης και επικοινωνίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Κέντρου. Καθημερινά δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέψεις από εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, πολιτικούς, αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, επιχειρηματίες και, κυρίως, πολίτες που ενδιαφέρονται για τοπικά, εργασιακά, ασφαλιστικά αλλά και για γενικότερα θέματα της επικαιρότητας.