μύλος-ο-συριζα-με-την-ανακοίνωση-του-1135202
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 21.02.2023 | 09:39

Μύλος ο ΣΥΡΙΖΑ με την “ανακοίνωση” του ψηφοδελτίου στην ΠΕ Κοζάνης

Το ότι η Κοζάνη αποτελούσε έναν από τους μεγαλύτερους πονοκεφάλους της Κουμουνδρούρου σχετικά με την κατάρτιση ψηφοδελτίων, ήταν πλέον κοινό μυστικό σε όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που μπορούν να έχουν μια επαφή με τα κεντρικά του κόμματος. ‘

Η μείωση των υποψηφίων από εφτά στους έξι, μετά την απώλεια έδρας στην Π.Ε. Κοζάνης και οι πολύ ισχυρές υποψηφιότητες για συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο σε ότι έχει να κάνει με τις θέσεις των ανδρών, προκάλεσε πονοκεφάλους στην τριάδα Σβίγκου, Καλογήρου, Βασιλειάδη οι οποίοι τελικώς παρουσίασαν προχθές στην Πολιτική Γραμματεία την πρότασή του.

Και ενώ στα κεντρικά   αναδεικνύεται η κόντρα Πολάκη με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ για τη μη συμμετοχή εκλεκτού του πρώην Αν. Υπουργού Υγείας σε ψηφοδέλτιο της Κρήτης, φαίνεται πως ενώπιον του Αλέξη Τσίπρα υπήρξαν ενστάσεις και για την περίπτωση της Κοζάνης, γεγονός που αποδεικνύεται από την ανακοίνωση τεσσάρων από τους έξι, όταν τις προηγούμενες ημέρες πολλοί μιλούσαν για «κλεισμένη υπόθεση».

Η περίπτωση του Προέδρου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, Γιώργου Αδαμίδη, ήταν αυτή που προκάλεσε πονοκέφαλο στην Κουμουνδούρου με τον Αλέξη Τσίπρα να αποφασίζει να αφήσει εκτός για άλλη μία φορά τον γνωστό συνδικαλιστή, όπως συνέβη και το 2019 όταν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή του ανακοινώθηκε πως δεν θα είναι στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αρχικώς είχε πάρει την έγκριση.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για έντονο παρασκήνιο στο συνδικαλιστικό κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ακουμπά τις επερχόμενες εκλογές στη ΓΕΝΟΠ, με τη ΔΑΚΕ να κατακτά για πρώτη φορά την πρωτοκαθεδρία και τις δυνάμεις που στηρίζονται από το ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ να κατακερματίζονται, πληρώνοντας προσωπικές διαφορές συνδικαλιστών στις οποίες πρωταγωνιστούν ο Γιώργος Αδαμίδης και ο Νίκος Φωτόπουλος.

Η επιτροπή ψηφοδελτίων προτίμησε να λύσει το γόρδιο δεσμό, τοποθετώντας τον Κώστα Πασσαλίδη σε θέση υποψηφίου Βουλευτή, με τον πρώην Συντονιστή της Ν.Ε. Κοζάνης να προέρχεται από το χώρο της ΔΕΗ και να καλύπτει το χώρο της Εορδαίας.

Μαζί με τον πρώην Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Θόδωρο Καρυπίδη και όπως όλα δείχνουν τον εκπρόσωπο της νέας γενιάς, Σωκράτη Βατάλη, θα αποτελούν την τριάδα των ανδρών του ψηφοδελτίου, τη στιγμή που το πιο «σίγουρο» κομμάτι των γυναικών επίσης δεν ανακοινώθηκε πλήρως.

Η από καιρό «κλεισμένη» Έφη Μιχελάκη, θα δώσει τη μάχη μαζί την εν ενεργεία Βουλευτή Καλλιόπη Βέτα, με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να κρατάει σε «εκκρεμότητα» την τελευταία θέση καθώς ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να επαναφέρει στο προσκήνιο ιστορικό στέλεχος του κόμματος με το οποίο ήδη έχει έρθει σε επικοινωνία.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για κρούση σε γυναίκα της παλιάς φρουράς, η οποία αποχώρησε το 2015 από το ΣΥΡΙΖΑ, με την πρώτη κρούση να πέφτει στο κενό αλλά η μη ανακοίνωση του συνόλου του ψηφοδελτίου να αφήνει ακόμα ανοιχτή την πόρτα, ώστε να επέλθει η συμφωνία έστω και την τελευταία στιγμή.

Ζήσης Πιτσιάβας

πηγή: e-ptolemeos.gr