Μητσοτάκης: Δεν απέκλεισε συγκυβέρνηση ακόμη και με Βελόπουλο
Ανοιχτό το ενδεχόμενο για συνεργασία ακόμη και με την «Ελληνική Λύση», άφησε μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης.
Αν και, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου της 86ης ΔΕΘ, ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι δεν βρίσκεται «καθόλου κοντά στον Κ. Βελόπουλο» και ότι στόχος του είναι η ΝΔ να είναι αυτοδύναμη, άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχομένα αν αυτό δεν επιτευχθεί: «Δεν είμαι όμως έτοιμος να μιλήσω για το σενάριο συνκυβέρνησης μετά τις δεύτερες εκλογές γιατί θα περιμένω την ετυμηγορία του ελληνικού λαού», τόνισε χαρακτηριστικά.
Μάλιστα, όταν λίγο αργότερα ερωτήθηκε ευθέως αν αποκλείει συνεργασία με τον κ. Βελόπουλο ή με μεμονωμένους βουλευτές από την “‘Ελληνική Λύση” ή από άλλα κόμματα (βλ., ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ), αρνήθηκε να απαντήσει, προτιμώντας να επιτεθεί στον Ν. Ανδρουλάκη και να επαναλάβει τα διλλήματα που έθεσε χθες κατά την ομιλία του στο Βελλίδειο:
-Δεύτερη ευκαιρία στη ΝΔ ή Δεύτερη ευκαιρία στην συμφορά
-Αν όχι εμείς ποιοι;
-Μητσοτάκης ή Τσίπρας;
Τέλος, επανέλαβε ότι «ο αρχηγός του πρώτου κόμματος πρέπει να είναι πρωθυπουργός».
Προτεινόμενα άρθρα
31.07.2026 | 22:44
31.07.2026 | 22:34
31.07.2026 | 18:25





