Μητσοτάκης σε Τομεάρχες: Όχι στην παροχολογία

Επιμονή στη στρατηγική κατά της παροχολογίας έδωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνεδρίαση των τομεαρχών, που πραγματοποιήθηκε σε κλίμα ικανοποίησης για τη χθεσινή ευρεία νίκη στις ευρωεκλογές.

Κατά τη διάρκεια της εκτενούς συζήτησης, ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε ως προς τη στρατηγική εν όψει των εθνικών εκλογών: “Ο λόγος μας πρέπει να είναι μετριοπαθής. Δεν θα μπούμε στον πειρασμό της παροχολογίας, δεν θα πλειοδοτήσουμε σε παροχές, δεν θα αλλάξουμε στρατηγική, θα παραμείνουμε υπεύθυνοι και μετριοπαθείς έναντι των πολιτών. Οι πολίτες μας εμπιστεύτηκαν όχι μόνο για τις βασικές μας δεσμεύσεις, μειώσεις φόρων, πολλές καλές δουλειές και ασφάλεια για όλους αλλά και για ένα άλλο ήθος και ύφος εξουσίας.”

“Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα” δήλωσε ξεκινώντας την εισήγηση του ο κ. Μητσοτάκης, επισημαίνοντας πως όλα δείχνουν ότι η ΝΔ θα εκλέξει οκτώ ευρωβουλευτές και άρα είναι το πιο ενισχυμένο κόμμα στο ΕΛΚ, το οποίο ειναι το πρώτο κόμμα στο Ευρωκοινοβούλιο. Σημείωσε επίσης ότι το ΕΛΚ θεωρεί αδιαπραγμάτευτο να μην διεκδικήσει την προεδρία της Κομισιόν, δίνοντας μία πρόγευση εν όψει της αυριανής συνεδρίασης και αναφερόμενος στις συζητήσεις που υπήρξαν το προηγούμενο διάστημα για να προσπεράσει το ΕΛΚ τον επίσημο υποψήφιο Μάνφρεντ Βέμπερ, εάν δεν “έβγαιναν τα κουκιά”.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην πολιτική στρατηγική των ευρωεκλογών και τις επιτυχίες των αυτοδιοικητικών, ενώ υπενθύμισε ότι επίκειται και ο δεύτερος γύρος των περιφερειακών εκλογών.

“Η στρατηγική μας απεδείχθη ορθή αλλά και αποτελεσματική, καθώς αποδείχθηκε ότι μπορεί ένα κεντροδεξιό κόμμα να περιθωριοποιήσει την ακροδεξιά και ταυτοχρόνως να διευρυνθεί προς το κέντρο” τόνισε. Επισήμανε ότι η ΝΔ έχει ήδη εκλέξει από την πρώτη Κυριακή πέντε περιφερειάρχες και εκτίμησε ότι μπορεί κάλλιστα να κερδίσει 12 από τις 13 περιφέρειες στο δεύτερο γύρο. Στο πλαίσιο αυτό ζήτησε τη στήριξη όλων των βουλευτών και των στελεχών, κυρίως στις περιφέρειες που έχουν απέναντι αντιπάλους άλλων κομμάτων, με ιδιαίτερη έμφαση και στην Πελοπόννησο. Σύμφωνα με πληροφορίες έμφαση θα δοθεί επίσης στη μάχη του δεύτερου γύρου σε Στερεά Ελλάδα και Δυτική Ελλάδα καθώς ο Φάνης Σπανός και ο Νεκτάριος Φαρμάκης αντίστοιχα (δύο προσωπικές επιλογές του προέδρου της ΝΔ) έχουν ισχυρές πιθανότητες καθώς έκαναν τις “εκπλήξεις”.

Αναφερόμενος στο θέμα της αυτοδυναμίας, ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τα στελέχη του κόμματος να μη βάζουν ποσοτικούς στόχους. «Μένουμε σε αυτό που έχουμε πει, ότι ακόμα και αν έχουμε αυτοδυναμία θα επιδιώξουμε τις ευρύτερες δυνατές κοινοβουλευτικές και πολιτικές συναινέσεις», είπε και πρόσθεσε: «Παραμένουμε μετριοπαθείς, ο λόγος μας πρέπει να είναι μετριοπαθής Δεν θα μπούμε στον πειρασμό της παροχολογίας, δεν θα πλειοδοτήσουμε σε παροχές, δεν θα αλλάξουμε στρατηγική, θα παραμείνουμε υπεύθυνοι και μετριοπαθείς έναντι των πολιτών. Οι πολίτες μας εμπιστεύτηκαν όχι μόνο για τις βασικές μας δεσμεύσεις, μειώσεις φόρων, πολλές καλές δουλειές και ασφάλεια για όλους, αλλά και για ένα άλλο ήθος και ύφος εξουσίας», είπε.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε επίσης ότι θεωρεί πολύ μεγάλη επιτυχία το γεγονός ότι από την ανάλυση των exit polls προκύπτει ότι η ΝΔ προηγείται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες και κυρίως στην ομάδα 17-24, γεγονός που όπως εκτίμησε αποδεικνύει ότι το κόμμα έχει μέλλον και ότι δεν απευθύνεται μόνο στους μεγαλύτερης ηλικίας ψηφοφόρους όπως του καταλογίζουν οι αντίπαλοι του. Σημείωσε επίσης ότι η ΝΔ επικράτησε στους ιδιωτικούς υπαλλήλους (ένα κρίσιμο κοινό, καθώς το 2015 και στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις είχαν δώσει τη νίκη στο ΣΥΡΙΖΑ), δημοσίους υπαλλήλους, νοικοκυρές, συνταξιούχους, αγρότες, ελεύθερους επαγγελματίες, δηλαδή σε όλες τις επαγγελματικές κατηγορίες πλην ανέργων.

Ορισμένοι τομεάρχες ζήτησαν οδηγίες για το πως απαντούν στα δημοσιογραφικά ερωτήματα περί αυτοδυναμίας και ο κ.Μητσοτάκης τους είπε ότι δεν θέλει να βάζουν ποσοτικούς στόχους, αλλά να μένουν σε αυτό που ήδη έχει δηλώσει ο ίδιος ότι ακόμη και εάν η ΝΔ έχει αυτοδυναμία θα επιδιώξει τις ευρύτερες δυνατές κοινοβουλευτικές και πολιτικές συναινέσεις και πως το διακύβευμα των εκλογών θα το προσδιορίσει ο ίδιος με τοποθέτηση του εντός της εβδομάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ψηφοδέλτια της ΝΔ για τις βουλευτικές εκλογές θα “κλειδώσουν” στις αρχές της άλλης εβδομάδας και πιθανόν να ανακοινωθούν Δευτέρα, μόλις γίνει η προκήρυξη των πρόωρων εκλογών.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΤΟΜΕΑΡΧΕΣ, ΠΑΡΟΧΟΛΟΓΙΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!