Μητσοτάκης: Η συμφωνία ΕΕ -Τουρκίας είναι νεκρή με επιλογή Ερντογάν

Eπίθεση κατά του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπολύει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο μεταναστευτικό και τα όσα συμβαίνουν στον Έβρο. Μιλώντας στο CNN, ο κ. Μητσοτάκης τονίζει πως «η συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας είναι νεκρή» με ευθύνη του προέδρου της Τουρκίας και διαμηνύει πως η Ελλάδα έχει κάθε δικαίωνα να προστατεύει τα σύνορά της.

«Οι άνθρωποι που προσπαθούν να περάσουν στην Ελλάδα δεν είναι από τη Συρία, δεν έρχονται από την Ιντλίμπ. Ζούνε στην Τουρκία εδώ και χρόνια. Η τουρκική κυβέρνηση τους έδωσε πλήρη στήριξη για να έρθουν στα σύνορα, τους παρείχε μέχρι και λεωφορεία. Κάθε κυρίαρχο κράτος έχει το δικαίωμα να υπερασπίζεται τα σύνορά του από τις παράνομες εισόδους. Και αυτό κάναμε. Τις τελευταίες ώρες είδαμε αυξανόμενη ένταση στα σύνορα, προσπάθειες να καταστραφεί το τείχος στον Έβρο, προσπάθειες να εκτοξευτούν δακρυγόνα προς τις ελληνικές δυνάμεις. Αυτές είναι συστηματικές προκλήσεις που δεν έχουν να κάνουν σε τίποτα με αυτούς τους ανθρώπους. Αυτοί οι άνθρωποι χρησιμοποιούνται από τους Τούρκους», σημειώνει ο κ. Μητσοτάκης και συνεχίζει:

«Έχουμε κάθε δικαίωμα να προστατεύουμε τη χώρα μας και τα σύνορά μας. Δεν είμαστε εμείς αυτοί που ξεκινήσαμε την κρίση. Δεν ενθαρρύνουμε ανθρώπους  να περάσουν παράνομα τα σύνορα. Ειλικρινά είμαστε μια χώρα τα τελευταία χρόνια δεχτήκαμε χιλιάδες πρόσφυγες, τους ανοίξαμε τα σπίτια μας, τις καρδιές μας και είναι ανεπίτρεπτο να κατηγορούμαστε ότι φερόμαστε σε αυτού άσχημα. Δεν είμαστε όμως πρόθυμοι να εμπλακούμε σε μια διαδικασία που επέλεξε μια άλλη χώρα, δηλαδή να στείλει αυτούς τους ανθρώπους παράνομα στα εδάφη μας. (…) Η συμφωνία είναι νεκρή, και είναι νεκρή γιατί η Τουρκία επέλεξε να παραβιάσει τη συμφωνία λόγω όσων έγιναν στη Συρία».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ΣΥΜΦΩΝΙΑ, ΝΕΚΡΗ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!