Μητσοτάκης για μισθούς: Υπέρ των ελεύθερων διαπραγματεύσεων -Έμμεση κατάργηση Συλλογικών Συμβάσεων

Να διαχωρίσει τις επιχειρησιακές από τις ατομικές συμβάσεις, επιχείρησε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης, παραπέμποντας ωστόσο τις όποιες αυξήσεις στο μέλλον όταν θα έρθει η ανάπτυξη.

«Μη συγχέουμε τις επιχειρησιακές με τις κλαδικές. Μίλησα για επιχειρησιακή που υπερισχύει των συλλογικών. Για να υπογραφεί σημαίνει ότι έχει συμφωνήσει ο εργαζόμενος με την επιχείρηση και αυτό είναι υγιές. Ο κατώτατος μισθός πρέπει να καθορίζεται μέσα από ελεύθερες διαπραγματεύσεις», σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ. Ουσιαστικά τάχθηκε έμμεσα κατά των συλλογικών συμβάσεων, με καθολική εφαρμογή των επιχειρησιακών.

Ο ίδιος έσπευσε να σημειώσει, χρυσώνοντας το χάπι, ότι «το πρόβλημα στη χώρα δεν είναι τόσο ο κατώτατος μισθός. Είναι ότι υπάρχει πολύ γρήγορη μετακίνηση στην μερική απασχόληση. Αυτή είναι μία τάση που δεν είναι μόνο ελληνική. Απλά επιταχύνθηκε στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Συνοδεύτηκε από πλήρη καταστρατήγηση της νομοθεσίας ειδικά από επιχειρήσεις που εκμεταλλεύονται την ανάγκη των εργαζόμενων.

Ο κ. Μητσοτάκης, πρόσθεσε ότι «η βελτίωση των μισθών μπορεί να προκύψει μόνο από τη γρήγορη αποκλιμάκωση ανεργίας». Δεν ήμουν εγώ αυτός που μίλησε, πρόσθεσε, «για κατώτατο μισθό 750 ευρώ. Διότι πρόθεση μου δεν είναι να λαϊκίσω αλλά να περιγράψω ένα ρεαλιστικό δρόμο εξόδου από την κρίση.

Πάντως νωρίτερα στην ίδια συνέντευξη υποστήριξε ότι είναι «δημιούργημα της Κυβέρνησης οι μισθοί των 360 ευρώ» και ανέφερε: «Υποστηρίζουμε το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και καταφέρθηκε εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι ανέχεται τις συμβάσεις ελαστικής απασχόλησης, ενώ οι μισθοί των 360 ευρώ είναι δικό τους δημιούργημα».

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ, ΚΑΤΩΤΑΤΟΙ ΜΙΣΘΟΙ, ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!