μητσοτάκης-facebook-πόσο-ακόμη-θα-πληρώνουμε-487812
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 26.06.2018 | 21:16

Μητσοτάκης-facebook: Πόσο ακόμη θα πληρώνουμε φόρους; -Δεσμεύσεις για ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σκληρή επίθεση κατά της κυβέρνησης για την φορομπηχτική πολιτική που ακολουθεί, εξαπέλυσε ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε βίντεο που ανέβασε στο λογαριασμό του στο Facebook, το οποίο έχει και αντίστοιχες διαφάνειες, ο κ. Μητσοτάκης δηλώνει: «Οι Έλληνες με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το 2018 θα χρειαστεί να δουλέψουν 198 ημέρες μόνο για να πληρώσουν τους φόρους και τις εισφορές τους. Και αυτό για να παίρνουν ως αντάλλαγμα τις υπηρεσίες υγείας του κ. Πολάκη, την ασφάλεια του κ. Τόσκα, την παιδεία του κ. Γαβρόγλου.

  • Δεν πάει άλλο. Η ΝΔ θα μειώσει τους φόρους.
  • Μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων από το 29% στο 20%.
  • Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%.
  • Μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και στον τουρισμό στο 11%.
  • Μείωση του εισαγωγικού συντελεστή φορολογίας εισοδήματος στο 9%. Οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα».

Στο βίντεο ακούγεται και ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ να δεσμεύεται για μείωση των φόρων και των εισφορών, ενώ στη λεζάντα που συνοδεύει την ανάρτησή του γράφει: «198 από τις 365 μέρες του 2018 δουλεύουμε μόνο για να πληρώνουμε τους φόρους των κ. Τσίπρα και Καμμένου. Πόσο ακόμη θα τους πληρώνουμε;».

https://www.facebook.com/kyriakosmitsotakis/videos/10155738423472725/?t=1

Κώστας Παναγιωτάκης

O Κώστας Παναγιωτάκης, πτυχιούχος του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του ΕΚΠΑ, είναι δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ, με εμπειρία άνω των 20 ετών στο αυτοδιοικητικό & πολιτικό ρεπορτάζ. Τα τελευταία χρόνια κατέχει θέσεις ευθύνης σε Μέσα τοπικής και πανελλαδικής εμβέλειας. http://www.linkedin.com/in/kostas-panagiotakis-45333141b