Μητσοτάκης: Ασφαλές και σύγχρονο οδικό δίκτυο στην Κρήτη

Την ανάγκη να αποκτήσει η Κρήτη ένα σύγχρονο και ασφαλές οδικό δίκτυο, με τον Βόρειο Οδικό Άξονα να καλύπτει το σύνολο του νησιού από την Κίσσαμο μέχρι και τη Σητεία, επεσήμανε σε ευρεία σύσκεψη φορέων στο Ηράκλειο της Κρήτης, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης παρουσιάστηκε και η πρόταση της ΝΔ για την οδική ασφάλεια «Προσέχω«.

«Ο περιορισμός των τροχαίων είναι υπόθεση όλων» επεσήμανε κατά την εισηγητική του τοποθέτηση ο κ. Μητσοτάκης, με αφορμή τα συνεχή τροχαία δυστυχήματα το τελευταίο χρονικό διάστημα στο νησί. Πρόσθεσε δε, ότι η προσπάθεια αυτή αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητες της ΝΔ.

Επίσης, εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του για τον μεγάλο αριθμό τροχαίων δυστυχημάτων στο νησί, αναφέροντας παράλληλα το γεγονός, ότι μέσα σε μια δεκαετία έχουν χαθεί από τροχαία 10.000 άνθρωποι στη χώρα και επισήμανε την ανάγκη να αλλάξει η οδική συμπεριφορά και να γίνει σεβαστός από όλους ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας.

Στην ομιλία του, ο κ. Μητσοτάκης έκανε και προσωπικές αναφορές, εκφράζοντας την ανησυχία του ως πατέρας, λέγοντας ότι «δεν ωφελεί να κάνουμε ότι δεν βλέπουμε το πρόβλημα, να φοβόμαστε να το πούμε για να μην γίνουμε δυσάρεστοι. Και αυτό το λέω και ως πατέρας και δεν σας κρύβω ότι τα παιδιά μου όταν οδηγούν βράδια και ειδικά στην Κρήτη, ανησυχώ διπλά από ότι ανησυχώ στην Αθήνα» επεσήμανε.

Όσον αφορά τον ΒΟΑΚ, ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε το έργο ως κομβικής σημασίας. «Όταν λέω ΒΟΑΚ θέλω να είμαι σαφής.Δεν εννοώ μόνο το κομμάτι από τα Χανιά έως το Ηράκλειο. Αλλά όλη την έκταση του ΒΟΑΚ, από την Κίσσαμο μέχρι και τη Σητεία και δεσμεύομαι σήμερα, με τον πιο απόλυτο, κατηγορηματικό τρόπο, ότι ο ΒΟΑΚ θα γίνει», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στον τρόπο εκτέλεσης και στις πηγές χρηματοδότησης του έργου, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η πρόταση της ΝΔ θα δημοσιοποιηθεί μόλις γίνει γνωστό το σύνολο των δεδομένων.

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΚΡΗΤΗ, ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!