Μήνυση «Χρυσαυγιτών» βουλευτών κατά δημοτικού συμβούλου Θεσ/νίκης ΚΚΕ

Κατά του δημοτικού συμβούλου Θεσσαλονίκης, με την παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» (ΚΚΕ), Ζωτήρη Ζαριανόπουλου κατέθεσαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης τρεις βουλευτές της «Χρυσής Αυγής», ζητώντας του ο καθένας ως αποζημίωση για ηθική βλάβη 150.000. Πρόκειται για τους Αντώνη Γρέγο (Α’ Θεσσαλονίκης), πρώην δημοτικό υπάλληλο και αυτόν που «αθώωσε» πρόσφατα το Β. Παπαγεωργόπουλο για το σκάνδαλο υπεξαίρεσης στον κεντρικό δήμο, Πολύβιο Ζησιμόπουλο (Β’ Θεσσαλονίκης) και Αρτέμιο Ματθαιόπουλο (Σερρών).

«Ο μηνυόμενος σε συνέντευξη τύπου που είχε παραχωρήσει στα Μ.Μ.Ε. λίγες ημέρες προ της Εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, είχε εξαπολύσει οχετό ύβρεων κατά του Κινήματός μας, χαρακτηρίζοντας μεταξύ άλλων τους βουλευτές και τα στελέχη της Χρυσής Αυγής «καθάρματα που βρωμίζουν την χώρα»», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας της Περιφερειακής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας της«Χρυσής Αυγής».

Και προστίθεται: «Διά της κατατεθείσης μηνύσεως οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής αιτούνται την δίωξη του μηνυόμενου για τα ποινικά αδικήματα της εξύβρισης, της συκοφαντικής δυσφήμισης(άρθρα 361, 361Α, 362, 363 του Ποινικού Κώδικα), της απειλής (333 ΠΚ) και της διατάραξης κοινής ειρήνης διά της διεγέρσεως των πολιτών σε βιαιοπραγίες και σε αμοιβαία διχόνοια (192ΠΚ).

»Διά της αγωγής οι ενάγοντες βουλευτές αιτούνται να υποχρεωθεί ο εναγόμενος να καταβάλει το ποσόν των εκατόν πενήντα χιλιάδων ευρώ στον κάθε ένα από αυτούς, ως αποζημίωση για την ηθική βλάβη που έχουν υποστεί εκ των παρανόμων πράξεών του. Δηλώνουν δε ότι οποιοδήποτε ποσό τους επιδικασθεί από το Δικαστήριο θα χρησιμοποιηθεί εξολοκλήρου για τις κοινωφελείς δράσεις της Χρυσής Αυγή.

»Η εποχή της αριστερής ασυδοσίας, αλαζονείας και ατιμωρησίας έχει πλέον παρέλθει ανεπιστρεπτί: Στο εξής οιοσδήποτε υβρίζει, συκοφαντεί και απειλεί τους βουλευτές και τα στελέχη της Χρυσής Αυγής θα πρέπει να γνωρίζει ότι θα κληθεί να λογοδοτήσει ενώπιον των Ποινικής και Αστικής Δικαιοσύνης, σε κάθε δε περίπτωση θα ασκούμε στο έπακρο τα νόμιμα δικαιώματά μας».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!