mega-αναστάτωση-για-τα-λανθασμένα-γραφικ-803954
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 09.03.2021 | 15:58

Mega: Αναστάτωση για τα λανθασμένα γραφικά των δημοσκοπήσεων

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Λογικό να ανέβουν όλοι στα κάγκελα όταν ανακάλυψαν τα πειραγμένα γραφήματα του Mega, γραφήματα που παρουσίαζαν το 29,2% να φαίνεται σχεδόν το μισό (ή τα 3/5) του 28,8%.

Εχουμε ..και τα προηγούμενα του ΣΚΑΪ με πίνακες που πήγαιναν ακόμα και ανάποδα χρονικά προκειμένου να ξεγελαστεί το μάτι και είναι όλοι καχύποπτοι…

Σε αυτή την περίπτωση πάντως, του Mega, φαίνεται πως όλα τα γραφήματα ήταν για κακά, χωρίς δεξιό ή αριστερό προσανατολισμό. Είναι φανερό, βγαίνει και από το ρεπορτάζ, πως έγιναν λάθη. Κι έτρεχε ο Σταμάτης Μαλέλης να απαντάει διαρκώς σε διάφορους στα social, όσο προλάβαινε, εξηγώντας την κατάσταση.

Οσο τα κανάλια παραμένουν υποστελεχωμένα, όλα τα ΜΜΕ δηλαδή, τόσο τα λάθη θα είναι όλο και περισσότερα, όλο και μεγαλύτερα.

 Σύμφωνα με το zoornalistas στη σύσκεψη στελεχών του Mega που έγινε τη Δευτέρα, αποφασίστηκε να μην υπάρξουν συνέπειες για εργαζόμενους σχετικά με τα λάθη στα γραφήματα που έδιναν –αθέλητα όπως είναι προφανέστατο – παραπλανητική εικόνα σε ποσοστά δημοσκόπησης με πολιτικό περιεχόμενο.

Τα λάθη ήταν.. πραγματικά λάθη –και όχι (ανόητη άλλωστε αν συνέβαινε) εντολή ή παρέμβαση. Οφείλονται ουσιαστικά στην υποστελέχωση του καναλιού και δεν έπρεπε να στοιχίσουν εργαζόμενους.

Πριν από περίπου σαράντα ημέρες απομακρύνθηκαν ή έφυγαν από την παραγωγή του Mega τρία άτομα και σε πρώτη φάση προσλήφθηκε μόνο ένα –συνεπώς η πίεση αυξήθηκε.

Τα λάθη στα γραφικά

Έτσι, η παραγωγή το Σαββατοκύριακο λειτούργησε μόνο με δύο άτομα που δεν είναι αρκετά για να σηκώσουν το βάρος μιας απαιτητικής δουλειάς.

Γι’ αυτό και είναι σωστή η απόφαση να μην υπάρξουν συνέπειες.

Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος

Ο Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος είναι δημοσιογράφος με εξειδίκευση στο πολιτικό ρεπορτάζ και στην κάλυψη θεμάτων της τοπικής αυτοδιοίκησης σε ψηφιακά και ραδιοφωνικά μέσα. Ξεκίνησε σε ηλικία 22 χρονών ως μαθητευόμενος στην εφημερίδα «Ριζοσπάστης», όπου έμεινε για 18 χρόνια καλύπτοντας το κοινωνικό, πολιτικό και κυβερνητικό ρεπορτάζ. Εχει συνεργαστεί με το περιοδικό «Unfollow» κάνοντας ερευνητική δημοσιογραφία. Από το 2019 δουλεύει στο ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9.84. Εργάζεται στο aftodioikisi.gr από το 2016, ενώ τα τελευταία χρόνια κατέχει τη θέση του Διευθυντή Σύνταξης της ιστοσελίδας. https://www.facebook.com/theodoropan