«Με τον κ. Στουρνάρα ανήκουμε ιδεολογικά σε διαφορετικά στρατόπεδα»

  • Απο Μάκης Χολέβας
  • 23 Μαΐου 2020 - 23:50
  • Comments Off
Σε δηλώσεις που θα συζητηθούν προχώρησε ο Νικήτας Κακλαμάνης, σε συνέντευξη του στην «Εφημερίδα των Συντακτών». Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της ΝΔ αναφέρθηκε στην κυβερνητική πρόταση για ανανέωση της θητείας του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, αλλά και στην δική του πολιτική σχέση με τον Γιάννη Στουρνάρα.

«Είχατε ταχθεί κατά της ανανέωσης της θητείας του Γιάννη Στουρνάρα στη θέση του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος. Ωστόσο η κυβέρνηση πρότεινε τελικά την ανανέωση της θητείας του. Πώς το σχολιάζετε;». Στην ερώτηση αυτή ο Ν. Κακλαμάνης απάντησε:

«Η πολιτική μου αντίθεση με τον κ. Στουρνάρα ξεκίνησε από την εποχή που ως υπουργός Οικονομικών καθιέρωσε χωρίς καμία ουσιαστική προετοιμασία τον ΕΝΦΙΑ. Κάτι που κατά την άποψή μου συντέλεσε σημαντικά στην άνοδο στην εξουσία, το 2015, του κ. Τσίπρα (ο οποίος βεβαίως θα τον καταργούσε με μία τροπολογία!).

Ισχυριζόταν ότι ήταν «σοσιαλδημοκράτης» εφαρμόζοντας όμως σκληρές καπιταλιστικές επιλογές. Ανήκουμε ιδεολογικά σε διαφορετικά στρατόπεδα. Η ανανέωση της θητείας του ήταν μια προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού και ως γνωστόν δεν σχολιάζω αυτού του τύπου τις επιλογές, ανεξάρτητα από το ποιο πρόσωπο της παράταξής μου κυβερνά τον τόπο. Του εύχομαι μια καλή θητεία, ελπίζοντας ότι θα τιμήσει την εμπιστοσύνη που του έδειξε ο Κ. Μητσοτάκης».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!