με-3-215-κρούσματα-προγραμματίζεται-άνοι-766137
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 09.03.2021 | 18:40

Με 3.215 κρούσματα προγραμματίζεται άνοιγμα σχολείων, λιανεμπορίου, εστίασης &… τουρισμού

Με 3.215 κρούσματα προγραμματίζεται άνοιγμα σχολείων, λιανεμπορίου, εστίασης &… τουρισμού

Είναι απίθανό αυτό που συμβαίνει. Ο αριθμός των κρουσμάτων παίρνει καθημερινά την ανηφόρα, σήμερα ξεπέρασε τις 3.000 (σ.σ. 3.215), με τους επιστήμονες να περιμένουν ακόμη χειρότερα νούμερα τις επόμενες ημέρες, και η η κυβέρνηση συζητά:

-Για άνοιγμα σχολείων και λιανεμπορίου: «Προσβλέπουμε και ελπίζουμε πως το λιανεμπόριο θα ανοίξει πριν το τέλος Μαρτίου, εφόσον τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέψουν. Ο σχεδιασμός είναι να ανοίξουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια πριν το τέλος του μήνα», είπε χθες η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελεία Πελώνη. 

“Στις 22 ή το αργότερο 29 του μήνα θα ανοίξει πλήρως το λιανικό εμπόριο, στόχος μας είναι το 22» ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης 

-Για άνοιγμα εστίασης: Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης στα μέσα Απριλίου θεωρείται πιθανή ημερομηνία για άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους.

-Για άνοιγμα Τουρισμού έως τις 14 Μαΐου:  Μάλιστα, ο υπουργός Τουρισμού βρήκε και σύνθημα («All you want is Greece») και βάλθηκε να… διαλαλεί διαδικτυακά ότι η Ελλάδα ανοίγει τις τουριστικές πύλες της: «Φέτος και για πάντα, “το μόνο που θέλετε είναι η Ελλάδα”. Για να ξανά έλθει το χαμόγελο στα χείλη σας, με την ελπίδα ότι θα ξαναπάρετε πίσω τη ζωή σας, το μόνο που θέλετε είναι η Ελλάδα», ανάφερε χαρακτηριστικά ο Έλληνας υπουργός, από το βήμα της διεθνής τουριστικής έκθεσης ITB 2021, που φέτος διεξάγεται ψηφιακά.

Αλχημείες με τους εμβολιασμούς

Την ίδια ώρα η η κυβέρνηση κάνει αλχημείες για να καλύψει το γεγονός ότι οι πολίτες, ιδιαίτερα των μεγάλων ηλικιών δεν πάνε να εμβολιαστούν , καθώς:

-Δεν έχει γίνει σχετική καμπάνια για να τους πείσει.

-Δεν έχουν εμβολιαστικά κέντρα κοντά στα σπίτια τους, με αποτέλεσμα να χρειάζεται να διανύσουν δεκάδες χιλιόμετρα.

Παράλληλα, τα εμβόλια που περισσεύουν αντί να πάνε στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, πηγαίνουν σε “γαλάζια” στελέχη, προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και υπαλλήλους του υπουργείου Υγείας και των Οργανισμών του, που, κατά κανόνα, ανήκουν σε ηλικίες κάτω των 50 ετών και δεν κινδυνεύουν.