Μ.Βορίδης: Ναι στο «σπάσιμο» Β’ Αθήνας και Περιφέρειας Αττικής

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μάκης Βορίδης, συμφωνεί με το «σπάσιμο» της Β’ εκλογικής περιφέρειας Αθηνών και της περιφέρειας Αττικής σε μικρότερες εκλογικές περιφέρειες, όπως δήλωσε στο Ραδιόφωνο 24/7.

Ο κ Βορίδης τόνισε ότι το πρόβλημα στις μεγάλες περιφέρειες είναι η απουσία προσωπικής επαφής με τους πολίτες, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα να ευνοούνται πολιτικοί που έχουν μεγαλύτερη προβολή. Ακόμη σημείωσε ότι το σπάσιμο των περιφερειών δεν είναι συνδεδεμένο με τον εκλογικό νόμο. Σε περίπτωση που γίνει κάτι τέτοιο, «θα πρέπει να έχει μία διοικητική λογική, χωρίς να υπάρξει «μαγείρεμα», με διαφορετικές εκλογικές περιφέρειες, αυτοδιοικητικές ενότητες και δήμους που δεν εμπίπτουν στα όρια της μιας ή της άλλης».

Ακόμη, ο βουλευτής της ΝΔ απάντησε ,ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους, ότι το σπάσιμο των εκλογικών περιφερειών συνδέεται με την εκ νέου πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ προς το Κίνημα Αλλαγής για την απλή αναλογική, γεγονός που ερμήνευσε ως προσπάθεια της κυβέρνησης να θέσει ξανά στο τραπέζι κάτι για το οποίο έχει ήδη αποφασίσει η βουλή.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΜΑΚΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ, Β' ΑΘΗΝΑΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!