Κυβέρνηση-Διάσκεψη Βερολίνου: «Θετική η προσήλωση στην πολιτική λύση στη Λιβύη»

Σαν θετικό στοιχείο παρουσιάζουν πηγές της κυβέρνησης το γεγονός ότι η Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη επιβεβαίωσε την προσήλωση στην εξεύρεση πολιτικής λύσης για το θέμα.

Με τη λήξη της Διάσκεψης, κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν ότι αναλόγως θετική είναι και η δέσμευση όλων των συμμετεχόντων για τήρηση του εμπάργκο όπλων.

Τονίζουν, πάντως, ότι η επίσημη τοποθέτηση της ελληνικής κυβέρνησης θα γίνει τη Δευτέρα, μετά την ολοκλήρωση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, στο οποίο θα συμμετάσχει ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας. Εκεί, αναμένεται να υπάρξει πλήρης ενημέρωση για τα αποτελέσματα της Διάσκεψης.

Η δήλωση Μάας

Σημειώνεται πως οι ηγέτες που συναντήθηκαν στο Βερολίνο για το λιβυκό ζήτημα δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν την πολιτική διαδικασία με συγκρότηση πολυμερούς επιτροπής για τον συντονισμό των δράσεων στη Λιβύη. Υπήρξε μάλιστα και μια δήλωση με ελληνικό ενδιαφέρον, καθώς σύμφωνα με τον γερμανό υπουργό Εξωτερικών, Χάικο Μάας, «θα κληθούν να συμμετάσχουν και κράτη που δεν εκπροσωπήθηκαν στη Διάσκεψη του Βερολίνου».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΑΘΗΝΑ, ΛΙΒΥΗ, ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!