Κυριάκος Μητσοτάκης: Το αντάλλαγμα για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα - Aftodioikisi.gr
Πέμπτη
2
Δεκέμβριος
Back

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το αντάλλαγμα για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα

Μετά την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Βρετανία και την συζήτηση του με τον Βρετανό Πρωθυπουργό για τα Γλυπτά του Παρθενώνα, ένα δημοσίευμα των Times έρχεται να αναδείξει τι προσφέρει ο πρωθυπουργός σε αντάλλαγμα με την επιστροφή των Ελγινίων.

Πιο συγκεκριμένα, η εφημερίδα Times αποκάλυψε πριν λίγο ότι ο πρωθυπουργός Κυριακός Μητσοτάκης «προσέφερε στη Βρετανία το χάλκινο άγαλμα του Αρτεμισίου του Διός ή Ποσειδώνος και τη χρυσή μάσκα του Αγαμέμνονα για να πετύχει την επιστροφή των Ελγίνειων μαρμάρων».

Τα ζητήματα που τέθηκαν επί τάπητος

Το σύνολο του φάσματος των διμερών σχέσεων, καθώς και οι προοπτικές εμβάθυνσης της συνεργασίας των δύο χωρών, τέθηκαν επί τάπητος κατά τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Βρετανό ομόλογο του Μπόρις Τζόνσον.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη τον κ. Τζόνσον για τη Διάσκεψη για την κλιματική αλλαγή COP26 και για τις προσπάθειές του να υπάρξει αποτέλεσμα σε ένα θέμα κρίσιμο και εξαιρετικά περίπλοκο.

Επίσης, υπογραμμίζουν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε στον κ. Τζόνσον το πάγιο αίτημα της Ελλάδας για επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, σημειώνοντας ότι πλέον έχει έρθει η ώρα για την ικανοποίηση του δίκαιου ελληνικού αιτήματος και την αποκατάσταση του μνημείου στην ολότητά του, στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Αναφορικά με τις σχέσεις ΕΕ – Ηνωμένου Βασιλείου, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνέχεια του διαλόγου μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Ε.Ε. για το Πρωτόκολλο για τη Βόρεια Ιρλανδία και υπογράμμισε την ανάγκη εφαρμογής του Πρωτοκόλλου στο πλαίσιο των δεσμεύσεων του Ηνωμένου Βασιλείου που απορρέουν από τη Συμφωνία αποχώρησης από την ΕΕ.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!