Κουσουρής: Έχω θυμό για αυτούς που τόσα χρόνια χάιδευαν τη Χρυσή Αυγή

  • Απο Μάκης Χολέβας
  • 12 Οκτωβρίου 2020 - 09:35
  • Comments Off
«Για τους συγκεκριμένους ανθρώπους (σ.σ για τους χρυσαυγίτες), έχω περιφρόνηση παρά θυμό. Θυμό έχω για αυτούς που τόσα χρόνια τους χάιδευαν, τους ντάντεψαν και τους νομιμοποίησαν, τους ξέπλυναν με διάφορους τρόπους», τόνισε ο Δημήτρης Κουσουρής, σε συνέντευξη του στο Mega (δείτε παρακάτω ολόκληρη τη συνέντευξη).
 Ήταν 16 Ιουνίου του 1998 όταν ομάδα μελών της Χρυσής Αυγής (τάγμα εφόδου) – με αρχηγό τον Αντώνη Ανδρουτσόπουλο (ή «Περίανδρο»), ο οποίος, τότε, ήταν μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της ναζιστικής συμμορίας – προχώρησαν στη βάρβαρη επίθεση ενάντιον του Δημήτρη Κουσουρή, ο οποίος ήταν, τότε, μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΦΕΕ  με την ΕΑΑΚ και άλλων δύο ατόμων, έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων. Λίγο μετά τις 5 το απόγευμα ο Δ. Κουσουρής, μαζί με τον Ηλία Φωτιάδη, φοιτητή, και τον Γιάννη Καραμπατσόλη,αδιόριστο φιλόλογο, κάθονταν σε μια καφετερία έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων. Είχαν φύγει από τα δικαστήρια νωρίτερα μετά από κινητοποίηση συμπαράστασης. Εκεί δέχτηκαν την επίθεση.
 Ο καθηγητής Ιστορίας στο πανεπιστήμιο της Βιέννης, πια, Δημήτρης Κουσουρής, τόνισε στη συνέντευξη του, μετά την απόφαση του δικαστηρίου για τους ναζί της Χρυσής Αυγής:
«Είπατε προηγουμένως ότι φτάσαμε μέχρι εδώ γιατί ο κύριος Δένδιας και ο κύριος Σαμαράς αποφάσισαν να ασκήσουν την ποινική δίωξη το 2013. Στην πραγματικότητα, φτάσαμε ως εδώ καταρχήν γιατί η Χρυσή Αυγή παρουσιάζονταν ως ένα κανονικό κόμμα από μεγάλα μιντιακά συγκροτήματα και δημοσιογράφους (…) Μπορώ να τους θυμηθώ καλεσμένους και σε εκπομπές σας (…) Φτάσαμε το 2013 στα πογκρόμ και στη σειρά των εγκλημάτων, αφού η Χρυσή Αυγή είχε καταστεί κοινοβουλευτικό κόμμα κι έχοντας μια παρουσίαση σαν κανονικό κόμμα (…) Γνωρίζατε φαντάζομαι κι από τότε ότι ήταν μια οργάνωση με εγκληματική δραστηριότητα για τουλάχιστον δύο δεκαετίες πριν.

(…) Αυτοί που την ακολούθησαν κι αυτοί που την στήριξαν… Μπορώ να θυμηθώ και καλλιτέχνες και πολιτικούς των τότε κυβερνήσεων , οποίοι μιλούσαν για αυθεντικό λαϊκό κίνημα για τη Χρυσή Αυγή. Ήταν εγνωσμένη η δράση της Χρυσής Αυγής για δεκαετίες, αλλά ακόμα και μετά την καταδίκη- είδα και πριν στο δελτίο σας  ορισμένους – να μιλάνε για ένα από τα δύο άκρα, λες και η δράση της εγκληματικής ναζιστικής Χρυσής Αυγής μπορεί να συγκρίνεται ή να συμψηφίζεται με την Αριστερά».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΝΑΖΙ, ΚΟΥΣΟΥΡΗΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!