Κουτσούμπας: «Χρειάζεται κοινωνική συμμαχία με ευρύτερα λαϊκά στρώματα»

«Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης έχουν στόχο να υπηρετήσουν την κερδοφορία των ισχυρών μονοπωλιακών ομίλων και βέβαια δεν έχουν στόχο να υπερασπίσουν τα δικαιώματα των εργαζομένων και του λαού».

Αυτό δήλωσε ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μετά τη συνάντησή του με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ, στον Περισσό, προσθέτοντας ότι «χρειάζεται κοινωνική συμμαχία με ευρύτερα λαϊκά στρώματα«.

Ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε ότι «από αυτήν την άποψη, οι εργαζόμενοι έχουν να αντιμετωπίσουν, στο δημόσιο τομέα και ευρύτερα, απολύσεις, κατάργηση της μονιμότητας, μείωση των μισθών και των συντάξεων, νέες αλλαγές στην λειτουργία του συνδικαλιστικού κινήματος, με το νέο νόμο που ετοιμάζεται όπου θα περιορίζει το δικαίωμα στην απεργία, παραπέρα ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, αυξήσεις του ωραρίου που σημαίνει νέες απολύσεις, νέες μειώσεις σε αναπληρωτές στον χώρο της εκπαίδευσης,»..

Καταλήγοντας ο κ. Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι «αυτό το κράτος, αυτό το δημόσιο δεν επιδιορθώνεται, ούτε βελτιώνεται, χρειάζεται ανατροπή και αλλαγή εκ βάθρων, χρειάζεται σκληρός και κοινός αγώνας των εργαζομένων, ενότητα δράσης των εργαζομένων ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, χρειάζεται κοινωνική συμμαχία με ευρύτερα λαϊκά στρώματα».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Κώστας Τσικρικάς, ανέφερε ότι «με το πρόγραμμα των δεκάδων χιλιάδων απολύσεων στο δημόσιο, επιχειρείται η πλήρης κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους και η διάλυση των δημοσίων υπηρεσιών».

«Στέλνουμε ισχυρό μήνυμα στην κυβέρνηση να μην συνεχίσει να εφαρμόζει αυτή την πολιτική των απολύσεων στο δημόσιο, γιατί θα πλήξει ακόμα περισσότερο τις δημόσιες υπηρεσίες και αυτό είναι εις βάρος όλης της κοινωνίας» συμπληρωσε ο κ. Τσικρικάς.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΑΔΕΔΥ, ΚΚΕ, ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!