Κοτζιάς για Σκοπιανό: Έχουν πάρει χαμπάρι τη ΝΔ κι ό,τι δεν τους βολεύει δεν το τηρούν

Κριτική στη ΝΔ για τη μη παρακολούθηση της εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών ασκεί ο  Νίκος Κοτζιάς.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Νομίζω ότι η κυβέρνηση της ΝΔ είναι αντιμέτωπη με την καλύτερη δυνατή συμφωνία, αλλά δεν μπορεί να την αξιοποιήσει.

Έχει εγκλωβιστεί τόσο πολύ στις προκαταλήψεις της, ώστε δρα με σύγχυση και ανεύθυνα. Το αποτέλεσμα είναι:

Πρώτον, να επιλέγει την ‘’πολιτική της αδράνειας’’. Στα Σκόπια την έχουν πάρει χαμπάρι, έτσι ό,τι τους δυσκολεύει δεν το εφαρμόζουν. Παραμυθιάζουν την Αθήνα ότι άλλο είναι το νόημα της συμφωνίας και η Αθήνα με ευχαρίστηση δέχεται τη χείριστη δυνατή ερμηνεία, ενάντια στα συμφέροντά μας, μόνο και μόνο για να δικαιώσει την προεκλογική της προπαγάνδα. Αυτά όλα διευκολύνουν τους Βορειομακεδόνες να την «κοπανήσουν» από όποια δέσμευση της συμφωνίας τούς ενοχλεί. Η κυβέρνηση, εγκλωβισμένη στην προεκλογική της γραμμή ότι η συμφωνία είναι κακή, αδυνατεί να παλέψει για την εφαρμογή της.

Δεύτερον η κυβέρνηση δεν έχει κατανοήσει ότι οι διακρατικές συμφωνίες θέλουν δουλειά και νομίζει ότι κάποιο ‘’αόρατο χέρι’’ της ‘’αγοράς’’ των διεθνών σχέσεων θα επιβάλει την εφαρμογή τους. Αυτοπαγιδεύεται στο συντηρητικό και ταυτόχρονα νεοφιλελεύθερο δόγμα της.

Ο κ. Κοτζιάς στέκεται ιδιαιτέρως στο ζήτημα των σχολικών βιβλίων αναφέροντας ότι «η μη λειτουργία της επιτροπής για τα σχολικά βιβλία σημαίνει επιβίωση στοιχείων αλυτρωτισμού στην εκπαίδευση της γείτονος».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΝΔ, ΚΟΤΖΙΑΣ, ΣΚΟΠΙΑΝΟ, ΧΑΜΠΑΡΙ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!