Κορωνοπάρτι: «Μπλόκα» στις πλατείες ετοιμάζει η κυβέρνηση

Ιδιαίτερα προβληματισμένη εμφανίζεται η κυβέρνηση μετά και τα πολλά «κορωνοπάρτι» που έχουν διοργανωθεί τις τελευταίες μέρες σε διάφορες περιοχές της Αθήνας. Μαζώξεις που όπως όλα δείχνουν οργανώνονται από νέους κυρίως μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Οι εικόνες από την πλατεία Αγία Βαρνάβα στο Παγκράτι, την πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη, αλλά και σε άλλες περιοχές όπως το Περιστέρι, το Κολωνάκι και τα Εξάρχεια, προκαλούν στο Μέγαρο Μαξίμου πονοκέφαλο, αλλά και στις τάξεις των επιστημόνων, ενόψει μάλιστα και του ανοίγματος του τουρισμού.

Πάρτι χωρίς μάσκες, χωρίς να τηρούνται αποστάσεις αλλά και αγανάκτηση από τους κατοίκους των περιοχών, φέρνουν την κυβέρνηση – σε μία περίοδο ιδιαίτερης κόπωσης μετά το πολύμηνο Lockdown – κοντά στο να λάβει αποφάσεις για την καταπολέμηση του φαινομένου.

Όπως λένε πάντως στελέχη του κυβερνητικού επιτελείου, έχει αποφασιστεί η παρουσία της αστυνομίας να είναι διακριτική.

Την ίδια στιγμή, ξεκαθαρίζεται ότι θα ενταθεί η προσπάθεια να εντοπιστούν οι ενδεχόμενοι διοργανωτές και στέλνεται το μήνυμα ότι ο πλέον αποτελεσματικός τρόπος είναι η κοινωνική απομόνωση καθώς η πλειοψηφία τηρεί τα μέτρα.

Ερωτηθείσα για τη στάση της αστυνομίας στα κορωνοπάρτι η κ. Πελώνη υπογράμμισε ότι «η αστυνομία δεν μπορεί να υποκαταστήσει την κοινωνική συνείδηση». «Μια παρέμβαση μαζική της αστυνομίας σε συγκεντρώσεις ή πάρτι 1000 ατόμων θα μπορούσε να οδηγήσει σε μαζικότερη διασπορά του ιού και ακόμη και σε επεισόδια καθώς μπορεί να υπάρχουν ομάδες, μέσα σε αυτά τα πάρτι, που να επιδιώκουν ένα κλεφτοπόλεμο ή μια σύγκρουση με την αστυνομία» είπε και έκανε έκκληση στην κοινωνική ευθύνη όλων να τηρήσουν τα μέτρα.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΚΟΡΩΝΟΠΑΡΤΙ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!