Κυριακή
28
Μάι
Back

Κορωνοϊός: Στον «πάγο» οι επιστήμονες – Αποφασίζει και διατάζει η κυβέρνηση

Στον «πάγο» τοποθετεί η κυβέρνηση την επιστημονική κοινότητα της χώρας σε ότι αφορά τις αποφάσεις σχετικά με την πορεία και την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Οι κυβερνώντες είναι αποφασισμένοι να μην προχωρήσουν σε γενικό lockdown ακόμα και αν η κατάσταση των κρουσμάτων εκτραχυνθεί, αυξηθούν οι θάνατοι και οι διασωληνωμένοι.

Αυτό αποκάλυψε και ξεκαθάρισε κυνικά ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΙ. «Δεν υπάρχει καμιά περίπτωση γενικού Lockdown. Οι γιατροί μας λένε τη γνώμη τους. Εμείς αποφασίζουμε. Για ότι καλό αποφασίζουμε ή κακό εμείς είμαστε υπεύθυνοι», σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Οι αποφάσεις είναι των πολιτικών…

Η κυβέρνηση λοιπόν αποφασίζει και διατάζει για την πανδημία. Σύμφωνα με τον υπουργό που αποτελεί κεντρικό εκφραστή της κυβερνητικής πολιτικής ακόμα και αν οι επιστήμονες εισηγηθούν κλείσιμο της χώρας για να προφυλαχθεί ο πληθυσμός από τον ιό, η κυβέρνηση θα τραβήξει το δικό της δρόμο…

Απτό δείγμα γραφής αυτής της επικίνδυνης πολιτικής είναι και οι αποφάσεις της κυβέρνησης σχετικά με την διεξαγωγή των παρελάσεων της 28ης Οκτωβρίου τις οποίες επέτρεψε παρά τις αντίθετες εισηγήσεις πολλών επιστημόνων.

Είναι ενδεικτικό ότι αποκαλύπτοντας αυτή την κυβερνητική τακτική, την οποία μάλιστα προσυπογράφει ο καθηγητής μικροβιολογίας Άλκης Βατόπουλος τόνισε πως: «Οι αποφάσεις είναι περισσότερο πολιτικές πλέον, δεν παίρνονται από τους ειδικούς και δεν πρέπει να παίρνονται. Οι ειδικοί κάνουν εισηγήσεις. Και πρόσθεσε πως για τον περιορισμό της πανδημίας εξαρτάται από την οργανωμένη κοινωνία και τα τρία όπλα της κοινωνίας είναι ο εμβολιασμός, τα μέτρα ατομικής προστασίας και τα τεστ».

Ο ίδιος μάλιστα πρόσθεσε: Οι αποφάσεις συνυπολογίζουν και άλλα πράγματα. Επειδή η κατάσταση που ζούμε τον τελευταίο χρόνο είναι σε μακρόχρονη επιδημία πλέον οι αποφάσεις έχουν και άλλα δεδομένα μέσα: Η αντοχή της κοινωνίας, πολιτικές αποφάσεις και η οικονομία και συνυπολογίζεται το οικονομικό πρόβλημα».

Ο ίδιος τέλος κατέληξε: «Οι παρελάσεις υγειονομικά είναι επικίνδυνες ωστόσο δεν είχε συζητηθεί το θέμα στην επιτροπή».

Γι’ αυτές αποφάσισαν, παρότι είναι υγειονομικά επικίνδυνες, ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του ως …ειδικοί!

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!