Κορωνοϊός: Μέτρα και στη Βουλή -Μόνο οι απαραίτητες συνεδριάσεις με λίγους βουλευτές

Ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου θα λάβει μέτρα για την θωράκισει της Νουλής από τον Κορωνοϊό και θα ζητήσει αύριο έγκριση από τη Διάσκεψη των Προέδρων για λειτουργία της Ολομέλειας με μικρότερο αριθμό βουλευτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα προτείνει η συζήτηση των νομοσχεδίων να είναι διαφορετικά οργανωμένη. Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι δεν θα ανοίγει κατάλογος ομιλητών, αλλά οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες θα αποφασίζουν για περιορισμένο αριθμό βουλευτών οι οποίοι θα τοποθετούνται.

Παράλληλα, όταν υπάρχει αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία, αυτή θα διεξάγεται κανονικά, ωστόσο, ενδέχεται να διαρκεί ακόμα και δύο ώρες. Κι αυτό γιατί θα υπάρξει πρόβλεψη ώστε να μη βρίσκονται και οι 300 στην αίθουσα της Ολομέλειας, αλλά να καλούνται αλφαβητικά ή ανά περιφέρειες σε ομάδες των είκοσι ή τριάντα ατόμων.

Ακόμα η Βουλή θα αναστείλει πλήθος συνεδριάσεων επιτροπών, θα περιορίσει τις συνεδριάσεις τους στα απολύτως απαραίτητα και κυρίως μόνο στις συνεδριάσεις οι οποίες θα αφορούν σε νομοθετικό έργο.

Παράλληλα, θα περιοριστούν οι επισκέψεις πολιτών.

Προβληματισμός υπάρχει στην υγειονομική μονάδα της Βουλής από το πλήθος ατόμων που επισκέπτονται καθημερινά το ιατρείο της Βουλής με συμπτώματα όπως συνάχι, βήχας και πυρετός. Σε πρώτη φάση οι ιατροί της Βουλής δίνουν ατύπως υποχρεωτική άδεια 2-3 ημερών σε όποιον ή όποια παρουσιάζει συμπτώματα. Η Βουλή θα αναμένει την εξέλιξη της κατάστασης και θα κινηθεί αναλόγως χωρίς να αποκλείεται η λειτουργία των υπηρεσιών σε κλιμάκια και για τα απολύτως απαραίτητα ούτως ώστε να περιοριστεί ο συγχρωτισμός.

Πάντως αρμόδιες πηγές από το κοινοβούλιο ανέφεραν ότι η Βουλή δεν μπορεί και δεν θα κλείσει ειδικά σε μια περίοδο κατά την οποία προκύπτει ανάγκη για άμεσες και έκτακτες νομοθετικές παρεμβάσεις .

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΒΟΥΛΗ, ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!