Κωνσταντοπούλου κατά Βαρουφάκη: Εγώ δεν πολιτεύομαι για να πουλάω βιβλία

Με το σύνθημα ότι η νέα Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές πρέπει να έχει ζωή…ξεκινάει την καμπάνια της για τις εθνικές εκλογές η Ζωή Κωνσταντοπούλου, επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν συνεργαστεί με τον Γιάνη Βαρουφάκη, αφού δεν πολιτεύεται όπως είπε «για να πουλάει βιβλία και να προσκαλεί σε θέαση ταινιών.
Η κ. Κωνσταντοπούλου ξεκαθάρισε ότι δεν θα συνεργαστεί με το Γιάνη Βαρουφάκη, γιατί όπως είπε «μας διαφοροποιούν πολύ σοβαρά ζητήματα τόσο με τον ίδιο όσο και με το κόμμα του, τόσο ως προς τις πολιτικές θέσεις όσο και ως προς τους στόχους.

Με σοβαρότερο, το ζήτημα της ασυνέπειας λόγων και έργων. Εμείς αυτά που λέμε αυτά κάνουμε, δεν είμαστε του «είπα-ξείπα», όπως είναι ο συγκεκριμένος πολιτικός, και προσωπικά θα πω ότι δεν εξαργύρωσα ούτε την εμπιστοσύνη των πολιτών για να έχω θέσεις εξουσίας, ούτε τις θέσεις εξουσίας για να πουλάω βιβλία και να προσκαλώ σε θέαση ταινιών.»

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Κάνουμε το επόμενο βήμα

Αποτιμώντας το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, στην διάρκεια συνέντευξη τύπου που έδωσε η κ. Κωνσταντοπούλου, εκτίμησε ότι το κόμμα της παρά τον αποκλεισμό που της επεβλήθη, όπως είπε, από πολλά ΜΜΕ, κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη 91 χιλιάδων πολιτών και θεωρεί το ποσοστό των ευρωεκλογών «ένα σημαντικό πρώτο βήμα, και ετοιμάζεται για το δεύτερο».

Βασικές αρχές της καμπάνιας της Πλεύσης Ελευθερίας, όπως τους διατύπωσε η κ. Κωνσταντοπούλου είναι: Οχι στους επαγγελματίες της πολιτικής, ναι στα ψηφοδέλτια μέσα από την κοινωνία καθώς και συγκρότηση των ψηφοδελτίων ανοιχτά με διαφάνεια.

Δημοψήφισμα για την Συμφωνία των Πρεσπών

Για τις ενέργειες που θα κάνει μέσα στην Βουλή η Πλεύση Ελευθερίας εφόσον μπεί στο Κοινοβούλιο, η κ. Κωνσταντοπούλου σημείωσε οτι:

Θα ζητήσει την ενεργοποίηση του Πορίσματος της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους και την συνέχιση της επιτροπής για την διαγραφή του χρέους που έχει αποδειχθεί παράνομο. Θα ζητήσει να συνεχιστεί ο λογιστικός έλεγχος στις δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμούς και στις υποθέσεις διαφθοράς, που αφορούν τόσο το Δημόσιο όσο και τις δημόσιες επιχειρήσεις και τα ταμεία.

Θα υποβάλει πρόταση Δημοψηφίσματος για την Συμφωνία των Πρεσπών και συγκρότηση κοινοβουλευτικής επιτροπής για την ακύρωσή της. Θα ζητήσει την άμεση ενεργοποίηση των ελληνικών αξιώσεων έναντι της Γερμανίας. Θα ζητήσει επίσης την ενεργοποίηση του ομόφωνου πορίσματος της Ειδικής επιτροπής της Βουλή για την Siemens.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ, ΒΙΒΛΙΑ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!