ΚΝΕ: Καταγγελία για φυλάκιση οπλίτη που εξέφρασε την πολιτική του άποψη

Η ΚΝΕ μέσω ανακοίνωση της κατήγγειλε την αντιδραστική, όπως λέει, διοίκηση του 98ου Τάγματος Υγειονομικού Εθνοφυλακής, η οποία έδωσε 10 μέρες φυλακή σε οπλίτη που χαιρέτισε τη συμμετοχή χιλιάδων νέων στις αντιιμπεριαλιστικές εκδηλώσεις που ξεκινάνε σήμερα στη Μυτιλήνη, στο πλαίσιο του 30ου Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ. Η ανακοίνωση στον οπλίτη έγινε μέσω τηλεφώνου, ενώ εκείνος βρισκόταν σε άδεια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΝΕ:

«Σε μια αντιδραστική κίνηση αυταρχισμού προχώρησε η διοίκηση του 98ου Τάγματος Υγειονομικού Εθνοφυλακής, τιμωρώντας με 10 μέρες φυλακή γιατρό οπλίτη, επειδή χαιρέτισε τη συμμετοχή χιλιάδων νέων στις αντιιμπεριαλιστικές εκδηλώσεις που ξεκινάνε σήμερα στη Μυτιλήνη, στο πλαίσιο του 30ου Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ. Η διοίκηση του 98ου ΤΥΕΘ ανακοίνωσε τηλεφωνικά την ποινή, ενώ μάλιστα ο στρατιώτης βρισκόταν σε άδεια, λέγοντάς του προκλητικά πως δεν έχει το δικαίωμα να εκφράζει την πολιτική του σκέψη και άποψη, καθώς αυτό δήθεν απαγορεύεται από το Σύνταγμα της Ελλάδας!

Η κυβέρνηση και το υπουργείο Εθνικής ‘Αμυνας έχουν τεράστιες ευθύνες για τις μεθόδους που ακολουθούν, με σκοπό να τρομοκρατήσουν και να κλείσουν το στόμα στους νέους στρατευμένους. Στην πράξη, θέλουν οι νέοι στρατευμένοι, όχι μόνο να αποδέχονται, αλλά να γίνουν και χειροκροτητές της επικίνδυνης πολιτικής, που με τη συμβολή όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα, μετατρέπει τη χώρα σε ένα απέραντο στρατόπεδο των ΝΑΤΟ και ΗΠΑ, με δεκάδες ασκήσεις-πρόβες πολέμου και επιχειρήσεις εκτός συνόρων. Να συμφωνούν με τη μετατροπή των νησιών σε φυλακές προσφύγων και μεταναστών, τη θάλασσα του Αιγαίου σε υγρό τάφο για χιλιάδες από αυτούς, ως αποτέλεσμα της Συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας.

Την ίδια στιγμή, σε πολλές μονάδες όλης της χώρας και της Λέσβου, η δράση φασιστών-εθνικιστών, που χύνουν δηλητήριο εναντίον γειτονικών λαών, για να βγαίνουν λάδι οι κυβερνήσεις, καλύπτεται ή και δικαιολογείται από μερίδα των διοικήσεων, ενώ στοχοποιούνται και τιμωρούνται οι στρατιώτες που τους καταγγέλλουν. Το 30ο Αντιιμπεριαλιστικό της Διήμερο στην Λέσβο έχει καταγράψει ήδη πριν την έναρξη των εκδηλώσεων τεράστια επιτυχία, με τη μεγάλη συμμετοχή νέων από όλη τη χώρα, αλλά και τη μεγάλη «αγκαλιά» και στήριξη με την οποία το έχει περικλείσει ο λαός και η νεολαία της Λέσβου. Μέσα από τις εκδηλώσεις, τις συζητήσεις και τη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση θα ακουστεί πλατιά από κάθε νέα και νέο: «Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έχουν δικαιώματα πολιτικά!»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ, ΛΕΣΒΟΣ, ΚΝΕ, ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]