ΚΚΕ: Προκλητική η «λύση» αξιοποίησης των αποθεματικών των ταμείων  

«Η προσπάθεια της κυβέρνησης να εμφανίσει την αρπαγή των ταμειακών διαθέσιμων των ασφαλιστικών ταμείων κι άλλων φορέων του δημοσίου, μέσω εσωτερικού δανεισμού, ως μια μαγική λύση που εγγυάται «καλύτερη αξιοποίηση» και «προστασία από ζημιές» είναι προκλητική και δεν μπορεί να πείσει κανέναν» αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του.

Προσθέτει δε πως «οι νωπές μνήμες από τις τεράστιες απώλειες των ταμείων κατά τη διάρκεια του PSI, για τις οποίες η κυβέρνηση «κάνει την πάπια» αποδεικνύουν πως δεν υπάρχει καμιά εξασφάλιση των χρημάτων αυτών, που ανήκουν στους ασφαλισμένους».

«Συγχρόνως, η «άμεση ρευστοποίηση» που υπόσχεται η κυβέρνηση είναι κενό γράμμα, αφού η αιτία πίσω απ’ τον εσωτερικό δανεισμό είναι η έλλειψη ρευστότητας της κυβέρνησης» σημειώνει το ΚΚΕ και καταλήγει τονίζοντας ότι «οι εργαζόμενοι και ο λαός δεν πρέπει να επιτρέψουν στην κυβέρνηση να «βάλει χέρι» στα ασφαλιστικά ταμεία και σε άλλους δημόσιους φορείς».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΚΚΕ, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ, ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!