κκε-ο-πρωθυπουργός-δεν-βρήκε-ούτε-μια-λ-1272377
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 25.08.2025 | 08:31

ΚΚΕ: Ο Πρωθυπουργός δεν βρήκε ούτε μια λέξη για το δράμα του Παλαιστινιακού λαού

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Είναι κατανοητό πως ο λόγος που ο Κυρ. Μητσοτάκης μονότονα επαναλαμβάνει την πολύπλευρη εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο στην Ουκρανία στο πλευρό των ΝΑΤΟ – ΗΠΑ δηλώνοντας “παρών” στην ανοικοδόμηση της, είναι η αγωνία του μη τυχόν και “μείνουν στο περιθώριο” τα μεγάλα ελληνικά επιχειρηματικά συμφέροντα, τώρα που κορυφώνονται τα ιμπεριαλιστικά παζάρια όλων με όλους για τη μοιρασιά των εδαφών, τις λεγόμενες “εγγυήσεις ασφαλείας” και τις μπίζνες των μονοπωλιακών ομίλων», αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιο του για την ανάρτηση του πρωθυπουργού,

Συμπληρώνει επίσης ότι «είναι τόσο προκλητική η προσήλωση της κυβέρνησης του στη στρατηγική σχέση με το Ισραήλ, που δεν βρήκε ούτε μια λέξη να γράψει για το δράμα του Παλαιστινιακού λαού, ακόμα και τώρα που το κράτος δολοφόνος έβαλε σε εφαρμογή το κτηνώδες σχέδιο πλήρους κατάληψης της Γάζας και ο ΟΗΕ κήρυξε τη Γάζα και επίσημα σε κατάσταση λιμού». «Το κάνει, όμως, καθημερινά ο ελληνικός λαός και η νεολαία που γράφει ολόκληρες σελίδες ιστορίας με την αλληλεγγύη του στο Λαό της Παλαιστίνης, όπως σήμερα με τα μεγάλα συλλαλητήρια στο Σύνταγμα στην Αθήνα και σε δεκάδες άλλες πόλεις», σημειώνει.

Το ΚΚΕ υποστηρίζει ακόμα ότι «σταθερή αρχή και της κυβέρνησης του Kυρ. Μητσοτάκη είναι η μερίδα του λέοντος των πρωτογενών πλεονασμάτων που προέρχονται από την φοροαφαίμαξη των εργατικών λαϊκών στρωμάτων με τους άδικους άμεσους και έμμεσους φόρους να διοχετεύεται στη στήριξη των κερδών των μεγαλοεπιχειρηματιών, γι αυτό και τα όποια ψίχουλα περισσέψουν ούτε κατά διάνοια μπορούν να ανακουφίσουν τους εργαζόμενους». Τονίζει ότι «τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής αποτυπώνονται όχι μόνο στους μισθούς που εξανεμίζονται σε χρόνο ρεκόρ, αλλά και στην υγεία με το ΕΣΥ των ράντζων και των μεγάλων αναμονών, στη δημόσια παιδεία της διαρκούς υποβάθμισης, όπως τώρα με τις συγχωνεύσεις και παντού».

Τέλος, αναφέρει ότι επειδή η αντιπυρική περίοδος δεν έχει ακόμα τελειώσει, «ο Κυρ. Μητσοτάκης ας αφήσει τους απολογισμούς, κι ας πάρει κανένα μέτρο για μη μετρήσουμε άλλα καμένα στρέμματα, σπίτια, λαϊκές περιουσίες». Προσθέτει ότι «πάντως απολογισμό στα καμένα κάνουν ήδη οι κάτοικοι των περιοχών που βιώνουν τις συνέπειες των καταστροφικών πυρκαγιών χρεώνοντας στην κυβέρνηση αυτό που όλη η Ελλάδα καταλαβαίνει, ότι δεν μπορεί να βαφτίζει ‘σχέδιο’ μόνο τα μηνύματα εκκένωσης, ενώ με ευθύνη της απουσιάζει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιπυρικής προστασίας με επίκεντρο την πρόληψη».

Aftodioikisi News

Η aftodioikisi.gr είναι η βασική Διαδικτυακή πύλη για τους ΟΤΑ, το Δημόσιο και την Εργασία στην Ελλάδα, λειτουργώντας από τον Απρίλιο του 2008 ως πηγή έγκυρης και συνεχούς ροής ενημέρωσης με ειδήσεις και θέματα από το χώρο της Αυτοδιοίκησης, της Δημόσιας Διοίκησης, της Εργασίας, της Ασφάλισης αλλά και γενικότερης επικαιρότητας από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Τον Μάιο του 2010, μόλις δύο χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας της τιμήθηκε με το δημοσιογραφικό Βραβείο Μπότση. Παράλληλα, αποτελεί κόμβο αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ πολιτικών, αιρετών της Αυτοδιοίκησης αλλά και επιχειρηματιών με τους πολίτες και τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ λειτουργεί ως δίαυλος διαδραστικής ενημέρωσης και επικοινωνίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Κέντρου. Καθημερινά δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέψεις από εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, πολιτικούς, αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, επιχειρηματίες και, κυρίως, πολίτες που ενδιαφέρονται για τοπικά, εργασιακά, ασφαλιστικά αλλά και για γενικότερα θέματα της επικαιρότητας.