ΚΚΕ: Με αστυνομία επιχειρούν να σταματήσουν τις καταλήψεις των μαθητών

Tην προσπάθεια τρομοκράτησης των μαθητών του 4ου Γυμνασίου Κερατσινίου που προσπαθούσαν να οργανώσουν την κινητοποίησή τους από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, καταγγέλλει το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του.

Ειδικότερα:

Οι Κομματικές Οργανώσεις Κερατσινίου – Δραπετσώνας του ΚΚΕ, καταγγέλλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την ωμή επιχείρηση ποινικοποίησης των δίκαιων μαθητικών αγώνων και συγκεκριμένα την άθλια προσπάθεια τρομοκράτησης των μαθητών του 4ου Γυμνασίου Κερατσινίου, που ύψωσαν κεφάλι, οργάνωσαν τον αγώνα τους ενάντια στην τραγική κατάσταση που επικρατεί και στο δικό τους σχολείο στο οποίο δεν έχει παρθεί απολύτως κανένα ουσιαστικό μέτρο για την μη μετάδοση του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα καταγγέλλουμε πως νωρίς το πρωί της Τρίτης 22 Σεπτεμβρίου μηχανές της ομάδας «ΔΙΑΣ» της αστυνομίας περικύκλωσαν μαθητές Γυμνασίου λίγα μόλις μέτρα από το σχολείο τους, οι οποίοι είχαν συναντηθεί για να συζητήσουν και να οργανώσουν την κινητοποίησή τους. Οι μαθητές δήλωσαν στους αστυνομικούς πως δεν κάνουν κάτι παράνομο, πως συζητάνε για το πως θα οργανώσουν τον αγώνα τους μιας και στο σχολείο τους αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα που δεν εξασφαλίζουν την προστασία της υγείας τους από την πανδημία. Η απάντηση της αστυνομίας ήταν να καλεστεί περιπολικό το οποίο πηγαινοερχόταν και μετέφερε τους μαθητές ανά 3 στο αστυνομικό τμήμα Δραπετσώνας, από όπου καλέστηκαν οι γονείς τους να τους παραλάβουν, αφού έδωσαν οι ίδιοι τα στοιχεία της ταυτότητάς τους.

Οι απαντήσεις που πήραν οι μαθητές και οι γονείς στην ερώτηση για ποιο λόγο έγινε προσαγωγή ήταν πολλές και διάφορες. Ανάμεσα σε αυτές ήταν πως τους πήγαν στο τμήμα «για πιθανό βανδαλισμό σχολείου», «γιατί απαγορεύεται η κυκλοφορία ανηλίκων στις 6.00 το πρωί(!)», «πως η διαταγή ήρθε από τα κεντρικά της αστυνομίας»,  ενώ ακούστηκε και το επιχείρημα πως «η συνάντηση των μαθητών αποτελούσε συνάθροιση άνω των 9 ατόμων, η οποία απαγορεύεται σύμφωνα με τα νέα μέτρα που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση» και αυτό την ώρα που οι ίδιοι μαθητές αναγκάζονται να κάνουν μάθημα σε αίθουσες των 22-25 και παραπάνω μαθητών ανά τάξη!

Υπενθυμίζουμε μάλιστα πως το συγκεκριμένο σχολείο είναι αυτό στο οποίο διαπιστώθηκε επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού την προηγούμενη βδομάδα και δεν τηρήθηκε κανένα απολύτως υγειονομικό μέτρο, μιας και οι οδηγίες που δόθηκαν από τον ΕΟΔΥ, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο διευθυντής του σχολείου, ήταν πως εφόσον το κρούσμα ήταν ασυμπτωματικό δεν χρειάζεται να γίνει απολύτως τίποτα, πως αρκεί να μείνει το κρούσμα και η οικογένειά του σε καραντίνα 14 ημερών. Δηλαδή πως δεν απαιτείται ούτε ιχνηλάτηση των επαφών του εντός σχολικής κοινότητας, ούτε τεστ σε καθηγητές, μαθητές, καθαρίστριες του σχολείου. Ενώ ακόμα και η απολύμανση -που από μόνη της δεν διασφαλίζει τίποτα- έγινε 2 μέρες μετά την ενημέρωση πως υπάρχει κρούσμα και ενώ το σχολείο λειτουργούσε σαν να μην συμβαίνει τίποτα μέχρι τότε!

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία έχει κάνει κυριολεκτικά κουρελόχαρτο κάθε υγειονομικό πρωτόκολλο, δεν έχει πάρει κανένα απολύτως από τα απαραίτητα μέτρα στα σχολεία για την μη μετάδοση του κορονοϊού και θέλει να την βγάλει καθαρή μόνο με την διανομή μασκών, που ως όφειλε έδωσε, στα σχολεία και που ακόμα και αυτή εξελίχθηκε σε φιάσκο.

Προειδοποιούμε την κυβέρνηση να μην επιχειρήσει εκ νέου να ταυτίσει τους δίκαιους αγώνες των μαθητών, των γονιών και των εκπαιδευτικών που βγάζουν τα άπλυτά της στην φόρα, με τους «αρνητές της μάσκας».

Είναι η ίδια η κυβέρνηση που αρνείται να πάρει τα υγειονομικά μέτρα που συστήνει η επιστημονική κοινότητα και την ίδια ώρα κλείνει σε όλες τις πτώσεις την «ατομική ευθύνη» κρύβοντας τις δικές της ευθύνες. Είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης που κυνικά ομολόγησε πως «τα μέτρα για την προστασία των σχολείων από τον κορονοϊό κοστίζουν», την ώρα που εξασφάλισε 70 δις για το μεγάλο κεφάλαιο, παίζοντας την υγεία και την ζωή των εργαζομένων και των παιδιών τους στα ζάρια και ταυτόχρονα επιχειρεί να καταστείλει όποιον σηκώνει κεφάλι και αγωνίζεται για το δικαίωμα του στην υγεία, στην ισότιμη και ολόπλευρη μόρφωση, στην δουλεία και την ζωή με δικαιώματα.

Οι ΚΟΒ Κερατσινίου-Δραπετσώνας του ΚΚΕ καλούμε το λαό της περιοχής μας σε ανυποχώρητο αγώνα και διεκδίκηση ουσιαστικών μέτρων για την προστασία της υγείας των παιδιών μας και των οικογενειών μας, για κάθε δικαίωμά μας που συνθλίβεται για να αυξάνουν τα κέρδη τους οι μεγαλοεπιχειρηματίες, οι εφοπλιστές και οι βιομήχανοι.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΦΙΜΩΣΕΙ

ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΜΕΝΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΦΩΝΗ!

 Απαιτούμε εδώ και τώρα:

  • Διενέργεια επαναλαμβανόμενων τεστ μέσα στη σχολική χρονιά σε εκπαιδευτικούς και μαθητές όλων των σχολείων, ώστε να υπάρξει άμεση παρέμβαση σε περίπτωση διάδοσης του ιού.
  • Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και καθαριότητας στα σχολεία. Πρόσληψη μόνιμων καθαριστριών που θα καλύπτουν τις ανάγκες.
  • 15 μαθητές ανά τμήμα σύμφωνα με τις οδηγίες της επιστημονικής κοινότητας. Να εξασφαλιστούν όλοι οι κατάλληλοι χώροι (σχολικές μονάδες, αίθουσες, δημόσια κτίρια) για να αποφευχθεί ο συνωστισμός.
  • Πρόσληψη μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού για την κάλυψη των κενών, για να μπορέσει να πραγματοποιηθεί η εκπαιδευτική διαδικασία με όρους πανδημίας και τηρώντας τα μέτρα προστασίας.
  • Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών και ωρομίσθιων καθηγητών.
  • Εξασφάλιση κονδυλίων για την προμήθεια των απαραίτητων υλικών στα σχολεία (Μέσα Ατομικής Προστασίας, είδη καθαρισμού, αντισηπτικά κ.ά.)»
  • Νοσηλευτή σε κάθε σχολείο και γιατρό για ομάδα σχολείων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΚΚΕ, ΜΑΘΗΤΕΣ, ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!