ΚΙΝΑΛ: Άστεγοι-Παιδιά ενός κατώτερου "Θεού"; - Aftodioikisi.gr
Δευτέρα
15
Αύγουστος
Back

ΚΙΝΑΛ: Άστεγοι-Παιδιά ενός κατώτερου “Θεού”;

Για την άμεση ανάγκη να εξασφαλιστούν νέοι πόροι για τη στέγαση, σίτιση και κοινωνική φροντίδα των αστέγων, με αφορμή την κακοκαιρία που έρχεται, κάνει λόγο με ανακοίνωση του, ο Τομέας Κοινωνικής Ένταξης, Συνοχής και Πρόνοιας Κινήματος Αλλαγής.

Αναλυτικά:

“Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ πάλι καλά κρατεί, το ψύχος επιτίθεται σε «κύματα», οι άστεγοι στο κέντρο της  Αθήνας και των πόλεων αναμένουν πιθανώς… κουβέρτα και ένα τσάι!

Χωρίς να αμφισβητούμε τις  προσπάθειες της Τ.Α. και των εθελοντικών οργανώσεων  για αρωγή, η πληγή της ΑΣΤΕΓΙΑΣ στη χώρα, όνειδος για μια σύγχρονη κοινωνία,  δε λύνεται μόνο από τις κατά τ’ άλλα αξιέπαινες κινήσεις διανομής ρουχισμού, ούτε μπορεί να επαφίεται μόνο στην καλή πρόθεση των εράνων…

Η Πολιτεία, με το Ν.4052/2012, άρθρο 12, παρέχει το βασικό Θεσμικό πλαίσιο ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΑΣΤΕΓΩΝ , όπως  αυτοί ρητά ορίζονται. Επίσης, με σχετική ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ (Β. Κεγκέρογλου -11.2.2014-ΦΕΚ Β 297) καθορίστηκαν με εισήγηση της ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ, οι προδιαγραφές για τη λειτουργία κοινωνικών ξενώνων βραχυχρόνιας φιλοξενίας  και κέντρων ημέρας αστέγων.

Αυτό που απαιτείται επειγόντως  είναι η εξασφάλιση νέων πόρων  στον κοινωνικό προϋπολογισμό του κράτους για τη στέγαση, σίτιση και κοινωνική φροντίδα των αστέγων, σύμφωνα με την εμπειρία και την εφαρμογή αντίστοιχου προγράμματος,  που εφαρμόστηκε με το νόμο 4254/2014 και τη διάθεση 20 εκατ. Ε, σε όλες τις τοπικές αρχές της  χώρας, από το κοινωνικό πλεόνασμα.

Η Ολομέλεια του Τομέα Κοινωνικής Συνοχής και Πρόνοιας του  Κινήματος αποφάσισε ομόφωνα την ευρύτατη δυνατή κινητοποίηση για τη ΜΟΝΙΜΗ λύση του προβλήματος, σε συνεργασία και με την ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ, στο πλαίσιο των θέσεων  μας για την ανάπτυξη ολοκληρωμένης πολιτικής κοινωνικής στέγασης  σε συνανθρώπους μας, που διαβιούν σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης, με την παράλληλη κοινωνική και εργασιακή, όπου είναι δυνατόν , ένταξή τους.

Εδώ και τώρα απομάκρυνση τους από τα πεζοδρόμια της ντροπής και απόδοση της ανθρώπινης  αξιοπρέπειας!”

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!