κατσίκης-σε-aftodioikisi-gr-καταψηφίζω-σπάσιμο-πε-391281
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 06.07.2018 | 16:16

Κατσίκης σε aftodioikisi.gr: Καταψηφίζω σπάσιμο περιφερειών, απλή αναλογική-151 η κυβερνητική πλειοψηφία

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τη διαφωνία του τόσο με τις διατάξεις για την καθιέρωση της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές στους δήμους όσο με την τροπολογία για την κατάτμηση των μεγάλων εκλογικών περιφερειών εξέφρασε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Κατσίκης μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής επί του ν/σ για τον “Κλεισθένη 1”.

Kατά την ομιλία του ο βουλευτής της πλειοψηφίας δεν προχώρησε στο δια ταύτα, δηλαδή, αν θα υπερψηφίσει ή όχι τις ρυθμίσεις, ωστόσο σε δηλώσεις του στην aftodioikisi.gr ο κ. Κατσίκης τόνισε ότι ναι μεν θα ψηφίσει υπερ επί της αρχής του νομοσχεδιου αλλά θα καταψηφίσει και τα συγκεκριμένα άρθρα, καθώς διαφωνεί κάθετα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αφήνει την κυβερνητική πλειοψηφία με 151 βουλευτές.

Να σημειωθεί ότι πηγές των ΑΝΕΛ που μίλησαν στην aftodioikisi.gr, τόνισαν ότι δεν πρόκειται να τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας για το νομοσχέδιο, προσθέτοντας ότι κανένας άλλος βουλευτής πλην του κ. Κατσίκη δεν θα καταψηφίσει άρθρο του νομοσχεδίου.

Κατσίκης: Γιατί διαφωνώ

Μιλώντας στην Επιτροπή τη Βουλής ο κ. Κατσίκης ήταν σαφής και κάθετος στην διαφωνία του:

Σε ότι αφορά το σπάσιμο των εκλογικών περιφερειών Β΄Αθηνών και Αττικής (σ.σ. στην οποία εκλέγεται βουλευτής), τόνισε ότι καταρχήν διαφωνεί με την μείωση των εδρών από 15 σε 14, προσθέτοντας ότι πλήττονται τα μικρά κόμματα, καθώς «η Περιφέρεια Αττικής δεν θα εκπροσωπείται στο σύνολό της γιατί (σ.σ. τα μικρά κόμματα) θα εκλέγουν μόνο έναν βουλευτή σε μία από τις δύο νέες περιφέρειες». Επιπλέον, μίλησε για τον κίνδυνο να μείνουν από τώρα ορφανές οι περιφέρειες, καθώς κανένας από τους σημερινούς βουλευτές δεν πρόκειται να ασχοληθεί με όλη την περιφέρεια, όταν θα γνωρίζει ότι θα είναι υποψήφιος σε μία μικρότερη. Ζήτησε, δε, από τον υπουργό Εσωτερικών να τροποποιήσει την τροπολογία ώστε να μην έχει εφαρμογή στις επόμενες εκλογές ακόμη κι αν ψηφιστεί με 200 ψήφους.

Σχετικά με την απλή αναλογική στις αυτοδιοικητικές εκλογές, καθώς θα δημιουργήσει προβλήματα στην διακυβέρνηση των δήμων: «Είμαι ιδιαίτερα ευαίσθητος γιατί έχω υπηρετήσει 20 χρόνια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Κλεισθένης 1»: Τι ψηφίζουν τα κόμματα -Πλειοψηφίες & εκτός κυβερνητικής αναζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Σκουρλέτης: Επίθεση στο ΚΚΕ για την 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ

Κατατέθηκαν οι τροπολογίες για σπάσιμο περιφερειών, ψήφο ομογενών του εξωτερικού

Σκουρλέτης: Ίσως και σήμερα η τροπολογία για το «σπάσιμο» της Β΄Αθηνών

Βορίδης: «Έκλεψε» από τον Ραγκούση τον «Καλλικράτη» & τον έδωσε στον Σαμαρά

Χρίστος Βούζας

Ο Χρίστος Βούζας γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από την ΑΣΟΕΕ (τώρα Οικονομικό Πανεπιστήμιο) και έχοντας γερές βάσεις από τις σπουδές του αποφάσισε να ασχοληθεί με την εξοικονόμηση λέξεων. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε όλο το φάσμα των ΜΜΕ (μεταξύ άλλων, Αθηνόραμα, ραδιόφωνο και τηλεόραση του ΣΚΑΙ, STAR, Αθήνα 9.84, Flash 96, Βήμα, Καθημερινή, Μεσημβρινή, Αδέσμευτος Τύπος, City Press και Αξία) ως εκπαιδευτικός και στη συνέχεια ως πολιτικός-κοινοβουλευτικός συντάκτης. Το 2008 ίδρυσε την ιστοσελίδα aftodioikisi.gr, την οποία και διευθύνει μέχρι σήμερα. Στο πλαίσιο αυτό συνεργάστηκε με την Εφημερίδα των Συντακτών, ενώ από το 2018 έως το 2019 παρουσίαζε στον ρ/σ «Αθήνα 984» την ομώνυμη εκπομπή. Τις ελεύθερες ώρες του όταν δεν διαβάζει, δεν ταξιδεύει και δεν συναναστρέφεται με τους ανθρώπους που αγαπά, πλάθει ιστορίες παίζοντας με τις λέξεις. Απόρροια αυτής της ενασχόλησής του ήταν η έκδοση, το 2015, από τις εκδόσεις «Φαρφουλάς» της συλλογής διηγημάτων «Ιστορίες με κακό τέλος». https://www.facebook.com/vouzasc