κατσέλη-αναγκαία-η-συσπείρωση-κοινων-1181589
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 20.05.2025 | 17:45

Κατσέλη: Αναγκαία η συσπείρωση κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων – Ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής Τσίπρα

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«(…) Το διακύβευμα είναι να υπάρξει μία ισχυρή, αποτελεσματική και προοδευτική κυβέρνηση και μία ισχυρή αντιπολίτευση. Και το πρόβλημα δεν είναι μόνο για τα κόμματα και τις πολιτικές δυνάμεις της Κεντροαριστεράς, αλλά είναι και για τις πολιτικές δυνάμεις της κεντροδεξιάς. Διότι, αυτό που κατά την κρίση μου επικρατεί είναι ότι δεν έχουμε έναν εθνικό οδικό χάρτη για το πού θέλουμε να πάει η χώρα τα επόμενα 10 χρόνια (…)» τόνισε στον «αέρα» του ενημερωτικού ραδιοφώνου του Πρώτου Προγράμματος 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Ναι, μεν Αλλά» με την Ευαγγελία Μπαλτατζή, η Λούκα Κατσέλη, Οικονομολόγος και πρώην υπουργός.

Και στη συνέχεια συμπλήρωσε «Χρειάζεται να καλλιεργηθεί μια ευρύτερη συσπείρωση κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων (…). Ουσιαστικά είναι το ζήτημα του πως θα προχωρήσουμε την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, του πως θα επιλύσουμε και του πως προετοιμαζόμαστε για το δημογραφικό πρόβλημα που θα έχουμε, το τι θα κάνουμε με την τεχνολογία και τους μεγάλους κλυδωνισμούς που κινδυνεύει να μείνει ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού και εκτός και εντός, τι θα γίνει με τις θέσεις εργασίας. Πραγματικά λοιπόν, σας λέω ότι αισθάνομαι ως πολίτης αυτής της χώρας μια ευθύνη να συμβάλουμε με όποιο τρόπο μπορεί ο καθένας μας σε μια καινούργια εθνική στρατηγική για τη χώρα. Διότι, οι κλυδωνισμοί που έρχονται είναι πάρα πολύ μεγάλοι και το τοπίο, το χωράφι είναι άγονο».

Έπειτα, δεν παρέλειψε να τονίσει «Η προγραμματική βάση έχει σημασία. Χωράει όλους όσοι ασπάζονται βασικές αρχές και τους βασικούς πυλώνες, αν θέλετε, μιας προγραμματικής συμφωνίας. Μπορεί να είναι και άνθρωποι οι οποίοι τοποθετούν τον εαυτό τους στην κεντροδεξιά, αλλά έχουν ριζοσπαστικοποιηθεί, αν θέλετε, μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση και μετά τις αλλεπάλληλες κρίσεις και είναι έτοιμοι και έχουν ανοίξει τα αυτιά τους να ακούσουν εναλλακτικές πολιτικές. Και μπορεί να μην αφορά ανθρώπους οι οποίοι παραδοσιακά ήταν στην Αριστερά, οι οποίοι έχουν συντηρητικοποιηθεί και οι οποίοι δεν θεωρούν ότι εντάσσονται ή τους καλύπτουν οι βασικοί πυλώνες. Για αυτό θεωρώ (σημαντικό) τον προγραμματικό διάλογο και αυτή την πρωτοβουλία που έχουμε αναλάβει και η οποία ελπίζω ότι θα παράξει τα πρώτα της αποτελέσματα στις αρχές του φθινοπώρου-δηλαδή θα υπάρξει η πρώτη ανοιχτή παρουσία των παρεμβάσεων και των εναλλακτικών πολιτικών για μια σειρά θέματα στο τέλος Σεπτεμβρίου (…)».

Τέλος, ερωτηθείσα για τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΣΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα, η κα Κατσέλη σημείωσε χαρακτηριστικά «Θα μπορούσε να ήταν αλλά θα μπορούσε να ήταν οποιοσδήποτε. Ξέρετε, ο Γεράσιμος Αρσένης έλεγε κάτι το οποίο ήταν σοφό. Έλεγε ότι κάθε εποχή και οι συνθήκες γεννούν τον αρχηγό τους. Άρα, ας κάνουμε τη δουλειά μας, ας ετοιμαστούμε, ας καλλιεργηθεί μια ευρύτερη συσπείρωση και ένας διάλογος προγραμματικός και πολιτικός και όταν έρθει ο χρόνος και οι κατάλληλες συνθήκες οπωσδήποτε θα υπάρξει και ο μπροστάρης. Αν λοιπόν, το θελήσει θα μπει και εκείνος μέσα σε αυτή τη διαδικασία (…)».

Aftodioikisi News

Η aftodioikisi.gr είναι η βασική Διαδικτυακή πύλη για τους ΟΤΑ, το Δημόσιο και την Εργασία στην Ελλάδα, λειτουργώντας από τον Απρίλιο του 2008 ως πηγή έγκυρης και συνεχούς ροής ενημέρωσης με ειδήσεις και θέματα από το χώρο της Αυτοδιοίκησης, της Δημόσιας Διοίκησης, της Εργασίας, της Ασφάλισης αλλά και γενικότερης επικαιρότητας από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Τον Μάιο του 2010, μόλις δύο χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας της τιμήθηκε με το δημοσιογραφικό Βραβείο Μπότση. Παράλληλα, αποτελεί κόμβο αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ πολιτικών, αιρετών της Αυτοδιοίκησης αλλά και επιχειρηματιών με τους πολίτες και τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ λειτουργεί ως δίαυλος διαδραστικής ενημέρωσης και επικοινωνίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Κέντρου. Καθημερινά δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέψεις από εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, πολιτικούς, αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, επιχειρηματίες και, κυρίως, πολίτες που ενδιαφέρονται για τοπικά, εργασιακά, ασφαλιστικά αλλά και για γενικότερα θέματα της επικαιρότητας.