κατρίνης-η-καλύτερη-άμυνα-δεν-είναι-η-ε-1448290
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 16.04.2025 | 19:00

Κατρίνης: Η καλύτερη άμυνα δεν είναι η επίθεση, κ. Δένδια – Μην κρίνεις “εξ ιδίων τα αλλότρια”

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Με έκπληξη είδαμε σήμερα τον υπουργό Εθνικής Άμυνας να μέμφεται την αντιπολίτευση ευθυγραμμισμένος πλήρως με τις πρακτικές του κ. Μητσοτάκη», σχολιάζει ο Μιχάλης Κατρίνης, σχετικά με τις δηλώσεις του Νίκου Δένδια μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, προσθέτοντας ότι «αυτό επιβεβαιώνεται από τον τρόπο με τον οποίο θέλησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα σχετικά με αποφάσεις που πήρε για την προμήθεια της 4ης Βelharra, χωρίς να ενημερώσει αναλυτικά την αρμόδια επιτροπή της Βουλής».

Στην ανακοίνωση του με τίτλο «η καλύτερη άμυνα δεν είναι η επίθεση, κ. Δένδια», ο υπεύθυνος ΚΤΕ Εθνικής Άμυνας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, τονίζει ότι «όλοι οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης ήταν παρόντες στην κλειστή συνεδρίαση και γνωρίζουν την πραγματικότητα. Και όχι φυσικά την “πραγματικότητα” των λεγομένων του κ. Δένδια». Δηλαδή, όπως σημειώνει ο κ. Κατρίνης, «δεν υπήρξε καμία αναφορά για αγορά φρεγάτας Belharra στο κείμενο που δόθηκε στα μέλη της Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων, πριν τη συνεδρίαση της επιτροπής την Πέμπτη.

Δεν υπήρξε καμία σαφής διατύπωση από τον υπουργό κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης περί επικείμενης εισήγησής του για πρόσκτηση μίας επιπλέον φρεγάτας Belharra στο ΚΥΣΕΑ». Προσθέτει ότι «υπήρξε σαφής διατύπωση από τον υπουργό περί εισήγησής του για πρόσκτηση φρεγάτας Βelharra στο ΚΥΣΕΑ, μόνο μετά τη συνάντησή του με τον Γάλλο ομόλογό του». Σχολιάζει δε, πως «είναι αξιοσημείωτο ότι σε όλα τα δημοσιεύματα που αναρτήθηκαν στα μέσα ενημέρωσης μετά το πέρας της επιτροπής (και είναι σαφές με ποιου την πρωτοβουλία δόθηκαν), ενώ γίνονται συγκεκριμένες ονομαστικές αναφορές σε οπλικά συστήματα που περιλαμβάνονται στον 12ετή ΜΠΑΕ, υπάρχει μια γενική αναφορά σε αγορές νέων φρεγατών, συγκεκριμένη αναφορά μόνο για 2 φρεγάτες FREMM και καμία αναφορά για φρεγάτα Βelhara».

Ο κ. Κατρίνης αναφέρει πως περιμένει να απαντήσει ο υπουργός «αν η δέσμευσή του για 25% συμμετοχή της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας ισχύει για τις νέες προμήθειες που εξήγγειλε ή όχι», όπως επίσης να απαντήσει και «για όλες τις απευθείας αναθέσεις που έγιναν επί θητείας του και επί διακυβέρνησης ΝΔ και φυσικά να συζητήσουμε θεσμικά στη Βουλή για τα μέτρα διαφάνειας που προτείνει εσχάτως».

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ σχολιάζει σχετικά με την αποστροφή του κ. Δένδια περί «υπαρξιακής αγωνίας» των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ότι «θα ήταν δόκιμο να μην κρίνει “εξ ιδίων τα αλλότρια”».

Aftodioikisi News

Η aftodioikisi.gr είναι η βασική Διαδικτυακή πύλη για τους ΟΤΑ, το Δημόσιο και την Εργασία στην Ελλάδα, λειτουργώντας από τον Απρίλιο του 2008 ως πηγή έγκυρης και συνεχούς ροής ενημέρωσης με ειδήσεις και θέματα από το χώρο της Αυτοδιοίκησης, της Δημόσιας Διοίκησης, της Εργασίας, της Ασφάλισης αλλά και γενικότερης επικαιρότητας από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Τον Μάιο του 2010, μόλις δύο χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας της τιμήθηκε με το δημοσιογραφικό Βραβείο Μπότση. Παράλληλα, αποτελεί κόμβο αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ πολιτικών, αιρετών της Αυτοδιοίκησης αλλά και επιχειρηματιών με τους πολίτες και τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ λειτουργεί ως δίαυλος διαδραστικής ενημέρωσης και επικοινωνίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Κέντρου. Καθημερινά δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέψεις από εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, πολιτικούς, αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, επιχειρηματίες και, κυρίως, πολίτες που ενδιαφέρονται για τοπικά, εργασιακά, ασφαλιστικά αλλά και για γενικότερα θέματα της επικαιρότητας.