Κατερίνα Σακελλαροπούλου: «Να μην ξαναδούμε νοσταλγούς ιδεολογιών που αιματοκύλησαν τον κόσμο»

Μήνυμα κατά του ναζισμού, του φασισμού και της μισαλλοδοξίας απηύθυνε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, με αφορμή τη συμπλήρωση 76 χρόνων από την απελευθέρωση της Αθήνας από τα στρατεύματα κατοχής.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε χαρακτηριστικά: «Σκύβουμε με σεβασμό το κεφάλι στη μνήμη όσων αγωνίστηκαν για την ελευθερία, με την ευχή να μην ξαναδούμε ποτέ στην πατρίδα μας, στη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία, νοσταλγούς ιδεολογιών που αιματοκύλησαν τον κόσμο, εκφραστές και υποστηρικτές του ναζισμού, του φασισμού, της μισαλλοδοξίας».

Συνεχίζοντας, τόνισε ότι η ημέρα που η Αθήνα απελευθερώθηκε από τον ναζιστικό ζυγό, υπήρξε (μέρα) εθνικής ανάτασης, συλλογικής χαράς, αναπτερωμένης ελπίδας, δικαιώνοντας τους κόπους, τον αγώνα και τις θυσίες των ανθρώπων που αγωνίστηκαν κατά της ναζιστικής Κατοχής.

Η κα. Σακελλαροπούλου παρέστη, νωρίτερα σήμερα, στην έπαρση της σημαίας στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΝΑΖΙ, ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!