κασσελάκης-ζήτησα-να-δω-δύο-φορές-τον-φ-1238624
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 28.09.2023 | 20:30

Κασσελάκης: Ζήτησα να δω δύο φορές τον Φίλη

Ευθύνες στην κυβέρνηση για το μέγεθος των καταστροφών από τη κακοκαιρία επέρριψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης.

Μιλώντας στον τ/σ Star Chanell είπε ότι «πρόκειται για μεγάλη διοικητική ανεπάρκεια του κράτους που έχει κομματικό πρόσημο» και προσέθεσε: «Ο μηχανισμός αδυνατεί να σώσει ζωές. Δεν είναι άτυχος ο Βόλος είναι το κράτος που δεν έχει προστατεύσει τον πολίτη του, δεν έχουμε επενδύσει στην πρόληψη. Το γεγονός ότι υπάρχει κλιματική κρίση κάνει ακόμη πιο σημαντικό την προστασία του πολίτη».

Είπε ακόμη ότι πρέπει να «υπάρξει ανασυγκρότηση στο Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας». «Υπάρχει μπέρδεμα αρμοδιοτήτων μεταξύ των διαφορετικών υπηρεσιών. Χρειάζεται συντονισμός, καλύτερο οργανόγραμμα και καλύτερη απορρόφηση των πόρων ώστε να γίνουν και τα απαραίτητα έργα. Χρειάζεται μεγάλη αρωγή από το κράτος» είπε ο κ. Κασσελάκης και προσέθεσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα επισκεφθεί ξανά τον Βόλο.

Απαντώντας στη κριτική του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη είπε: «Καλύτερα ο πρωθυπουργός να ασχολείται με τον εκσυγχρονισμό του κράτους και να μην ασχολείται με εμένα. Υπάρχει στη Βουλή ο πρόεδρος της ΚΟ, Σωκράτης Φάμελλος που απαντά στον κ. Μητσοτάκη. Ο κ. Μητσοτάκης έχει ζωές στα χέρια του που βασίζονται στον εκσυγχρονισμό του κράτους».

Σημείωσε ακόμη ότι «δεν είναι πρόβλημα η απουσία μου από την Βουλή» και προσέθεσε ότι «τα μέλη με επέλεξαν για να τους εκφράσω. Είναι μία ανακούφιση για μένα ότι υπάρχει ο κ. Φάμελλος γιατί είναι τεράστιο το έργο που πρέπει να γίνει».

Τι είπε για τις αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ

Για τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ κι όπως αυτά διαμορφώνονται μετά την εκλογή του, είπε:

«Σε μια εκλογική διαδικασία, υπάρχει θέση για οργή. Από κει και πέρα όλοι να είμαστε νηφάλιοι. Αν ενδιαφερόμαστε για τον πολίτη πρέπει να έχουμε σύνεση και ηρεμία. Εγώ είμαι ανοιχτός σε όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Τους καλώ να έρθουν μαζί για να γίνουμε κυβέρνηση. Έχω ζητήσει 2 φορές από τον κύριο Φίλη να τον δω από κοντά. Είπε θα έρθει… Εγώ ξεσκονίζω, εδώ είμαι. Η αριστερά είναι συντροφικότητα. Δείξτε συντροφικότητα» είπε ο κύριος Κασσελάκης.

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει κίνδυνος διάσπασης στο κόμμα, απάντησε:

«Εγώ ασχολούμαι με τον κόσμο… Το κόμμα είναι για τον πολίτη. Ούτε εγώ θεωρώ ότι είμαι ο ιδιόκτητης του κόμματος. Είμαι υπηρέτης του κόμματος».