«Καρφιά» Δούρου σε Βερναρδακη: Η αξιολόγηση δεν είναι άλλοθι για να μην προχωρούν οι μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο

Σκληρή κριτική κατά της κυβέρνησης και συγκεκριμένα κατά του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορου Βερναρδάκη, άσκησε η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, η οποία με συνέντευξή της στην εφημερίδα Ναυτεμπορική, άφησε σαφείς αιχμές κατά της αδράνειας των μεταρρυθμίσεων στο Δημόσιο. «Σήμερα πλέον επείγει η εφαρμογή όλων εκείνων των μεταρρυθμίσεων που εκκρεμούν αδικαιολόγητα εδώ και τέσσερις δεκαετίες και οι οποίες, πέραν των άλλων, δεν έχουν καν δημοσιονομικό κόστος. Όπως για παράδειγμα, οι μεταρρυθμίσεις για τη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης. Κι εδώ δεν χωρούν κανενός είδους δικαιολογίες και άλλοθι σχετικά με την… ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Υπάρχουν απλές σχετικά κινήσεις που έπρεπε να έχουν γίνει… χθες», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα υπογράμμισε την ανάγκη κρίσιμων μεταρρυθμίσεων υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι αυτές δεν πρέπει να λειτουργούν ως άλλοθι αδράνειας: «Δεν χρησιμοποιούμε την ανάγκη μεταρρυθμίσεων ως άλλοθι αδράνειας. Στα τελευταία Περιφερειακά Συμβούλια εγκρίναμε σειρά έργων υποδομής, αντιπλημμυρικά, οδοποιίας, σχολικών και αθλητικών υποδομών, που λύνουν σοβαρά προβλήματα δεκαετιών, σε πολλούς δήμους της Αττικής», τόνισε χαρακτηριστικά ενώ αναφερόμενη στην αλλαγή της πολιτικής στη διαχείριση των απορριμμάτων, παρατήρησε: «Στόχος μας από την αρχή να περάσουμε από τη διαχείριση των σκουπιδιών στη διαχείριση των πόρων».

Η κυβέρνηση δίνει μια δύσκολη μάχη για να βγει η χώρα στο ξέφωτο, να επανεκκινήσει η οικονομία, να σταθεί η κοινωνία στα πόδια της, να ανασάνουν οι πολίτες. Και τούτο σε μία εξαιρετικά δύσκολη οικονομικά συγκυρία, η οποία πλέον επιβαρύνεται και από τις αυξανόμενες προσφυγικές – μεταναστευτικές ροές – ένα πρόβλημα ευρωπαϊκό και πολυπαραγοντικό που η χώρα καλείται να χειριστεί μόνη της. Και το πράττει με όρους σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, ανέφερε μεταξύ άλλων η Περιφερειάρχης.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΒΕΡΝΑΡΔΑΚΗΣ, ΑΤΤΙΚΗ, ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!