κανονικά-ξεκίνησε-η-δίκης-της-χρυσής-α-149154
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 08.09.2015 | 14:04

Κανονικά ξεκίνησε η δίκης της Χρυσής Αυγής

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι ενστάσεις που τους προηγούμενους μήνες υποβλήθηκαν από την υπεράσπιση κατηγορουμένων για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, απασχόλησαν το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σήμερα, πρώτη ημέρα συνεδρίασης για το νέο δικαστικό έτος.

Μετά από μία διακοπή περίπου ενός μήνα, λόγω θέρους, το δικαστήριο ενώπιον του οποίου εκδικάζεται η υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης, συνεδρίασε, με την εισαγγελέα της έδρας, Αδαμαντία Οικονόμου και την πολιτική αγωγή να τοποθετούνται επί των ενστάσεων.

Από την πλευρά της, η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε από το δικαστήριο να απορριφθούν ως απαράδεκτες οι περισσότερες από τις ενστάσεις ακυρότητας της προδικασίας, επισημαίνοντας ότι έχει αποφανθεί σχετικά το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.

Έντονες ήταν οι αντιπαραθέσεις μεταξύ των πληρεξουσίων δικηγόρων της πολιτικής αγωγής και των συνηγόρων υπεράσπισης. Δεν ήταν λίγες οι φορές, που οι υπερασπιστές -κυρίως του ηγέτη της Χρυσής Αυγής, Νικ. Μιχαλολιάκου- αντέδρασαν στα όσα ανέφερε η πολιτική αγωγή, υποστηρίζοντας πως δεν παρίσταται και δεν μπορεί να τοποθετηθεί για ζητήματα που αφορούν στα ηγετική στελέχη της Χρυσής Αυγής, που δικάζονται μόνο για εγκληματική οργάνωση.

Χαρακτηριστικά, ο δικηγόρος πολιτικής αγωγής σχετικά με την επίθεση του ΠΑΜΕ, κ. Θεοδωρόπουλος, προχώρησε σε σχετική δήλωση, μετά και την επισήμανση της προέδρου Μαρίας Λεπενιώτη ότι υπάρχουν κατηγορούμενοι, για τους οποίους δεν επιτρέπεται να τοποθετηθούν.

“Διαμαρτύρομαι έντονα γιατί δεν μου επιτρέπεται να τοποθετηθώ επί των ενστάσεων κατηγορουμένων, όπως πράγματι το δικαστήριο έχει απαγορεύσει, αλλά αφορούν σε νομικά θέματα που αν γίνουν σεκτά, θα επηρεάσουν και τους κατηγορούμενους, που μας αφορούν”, ανέφερε.

Ο Τάκης Μιχαλόλιας, συνήγορος του Νικ. Μιχαλολιάκου, έκανε λόγο για ανοχή του δικαστηρίου αναφορικά με την πολιτική αγωγή, με αποτέλεσμα την έντονη αντίδραση της προέδρου της έδρας. Ο υπερασπιστής σχετικά με την εισαγγελική πρόταση, υποστήριξε ότι η ένσταση για το τεκμήριο αθωότητας δεν έχει κριθεί, προσθέτοντας: “θα έπρεπε να είχε μελετηθεί προσεκτικότερα το βούλευμα και λόγω του θορύβου που προκλήθηκε για την προδικασία και τις δραστηριότητες της εισαγγελικής αρχής”.

Υποψήφιοι βουλευτές

Λίγο πριν την ολιγόλεπτη διακοπή της δίκης, συνήγοροι υπεράσπισης ζήτησαν να μην πραγματοποιηθεί η επόμενη συνεδρίαση και να οριστεί νέα δικάσιμος, καθώς έξι από αυτούς είναι υποψήφιοι βουλευτές και θα πρέπει να προετοιμαστούν για τις εθνικές εκλογές.

Η δίκη συνεχίζεται, προκειμένου το δικαστήριο να αποφανθεί επί των ενστάσεων.

Πηγή: News247.gr

Aftodioikisi News

Η aftodioikisi.gr είναι η βασική Διαδικτυακή πύλη για τους ΟΤΑ, το Δημόσιο και την Εργασία στην Ελλάδα, λειτουργώντας από τον Απρίλιο του 2008 ως πηγή έγκυρης και συνεχούς ροής ενημέρωσης με ειδήσεις και θέματα από το χώρο της Αυτοδιοίκησης, της Δημόσιας Διοίκησης, της Εργασίας, της Ασφάλισης αλλά και γενικότερης επικαιρότητας από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Τον Μάιο του 2010, μόλις δύο χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας της τιμήθηκε με το δημοσιογραφικό Βραβείο Μπότση. Παράλληλα, αποτελεί κόμβο αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ πολιτικών, αιρετών της Αυτοδιοίκησης αλλά και επιχειρηματιών με τους πολίτες και τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ λειτουργεί ως δίαυλος διαδραστικής ενημέρωσης και επικοινωνίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Κέντρου. Καθημερινά δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέψεις από εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, πολιτικούς, αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, επιχειρηματίες και, κυρίως, πολίτες που ενδιαφέρονται για τοπικά, εργασιακά, ασφαλιστικά αλλά και για γενικότερα θέματα της επικαιρότητας.