Καμμένος: Δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης -«Γάντι» σε Μητσοτάκη για πρόταση μομφής

  • Απο stergios
  • 13 Ιανουαρίου 2019 - 13:23
  • Comments Off

Δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ο Πάνος Καμμένος και οι Ανεξάρτητοι Ελληνες, όπως ξεκαθάρισε ο πρώην υπουργός Εθνικής άμυνας.

αν και έκανε λόγο για «μια κυβέρνηση την οποία πονάμε γιατί τη χτίσαμε μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ και είδαμε για πρώτη φορά να συγκρούεται με την διαπλοκή και τη διαφθορά, δίνοντας ανάταση στον ελληνικό», πρόσθεσε ότι «αν δώσουμε την εμπιστοσύνη μας (σ.σ. στην κυβέρνηση) είναι σαν να δίνουμε εμπιστοσύνη στην Συμφωνία των Πρεσπών και την παράδοση του όρου Μακεδονία».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, κατά την τελευταία συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, μόνη διαφωνία ήταν αυτή του κ. Παπαχριστόπουλου, που γνωστόν έχει εκφραστεί θετικά υπέρ της Συμφωνία των Πρεσπών. «Οι υπόλοιποι έχουν ξεκάθαρη θέση κατά της συμφωνίας των Πρεσπών, συμπεριλαμβανομένου και του υφυπουργού Βασίλη Κόκκαλη». Απούσα μόνο ήταν η υπουργός Τουρισμού Έλενας Κουντουρά.

«Αν κάποιοι αλλάξουν την κυβερνητική τους θέση με την ψήφο τους θα ακολουθήσουν διαγραφές», προειδοποίησε ο κ. Καμμένος. «Τώρα είναι η ώρα να σπάσουμε την καρέκλα» πρόσθεσε ο Πάνος Καμμενος. «Καμία συμφωνία που έχει τον όρο «Μακεδονία» δεν γίνεται δεκτή από εμάς», συμπλήρωσε.

Ως προς τη συμφωνία ο κ. Καμμένος έκανε λόγο για ένα «προσύμφωνο αντισυνταγματικό και ανυπόγραφο» καθώς δεν έχει, υποστήριξε, την έγκριση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Αντισυνταγματικά ο ΥΠΕΞ Κοτζιάς υπέγραψε τη συμφωνία και εκχώρησε εθνική κυριαρχία. Δεν νομιμοποιείται η βουλή να την εγκρίνει» είπε ο κ. Καμμένος, ενώ στη συνέχεια κάλεσε τον πρωθυπουργό να προχωρήσει στη διενέργεια δημοψηφίσματος για την Συμφωνία.

Μεταξύ άλλων ο κ. Καμμένος είπε ότι «κάναμε μία έντιμη συμφωνία με τον Αλέξη Τσίπρα για να σώσουμε τη χώρα από την πτώχευση», προσθέτοντας ότι στα τέσσερα αυτά χρόνια δεν έχουν ανταλλάξει ούτε μία κακή κουβέντα με τον πρωθυπουργό.

«Οι ΑΝΕΛ θα κάνουν τα πάντα προκειμένου να μην περάσει η συμφωνία», είπε και ερωτηθεί στο ενδεχόμενο να συνταχθεί με ενδεχόμενη πρόταση μομφής της ΝΔ αν θα ρίξει την κυβέρνηση κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να βγει δημοσίως και να πει ότι δεν δέχεται τον όρο Μακεδονία και θα δεσμευθεί ότι θα καταργήσει με νόμο την Συμφωνία εάν αυτή κυρωθεί, είπε ότι θα στηρίξει την πρόταση μομφής της ΝΔ και θα ρίξει την κυβέρνηση.

Τέλος, ενόψει των επικείμενων εθνικών εκλογών ο κ. Καμμένος απεύθυνε έκκληση «προς όλες τις πατριωτικές δυνάμεις να έρθουν κοντά μας» και δεν απέκλεισε συνεργασίες. Παράλληλα ισχυρίστηκε ότι έχει επαφές με νυν βουλευτές «που θέλουν να έρθουν κοντά μας».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΕΛΕΝΑ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ, ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!