κάλυψη-πέτσα-σε-γεωργιάδη-από-τους-κορ-678838
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 25.10.2019 | 19:14

Κάλυψη Πέτσα σε Γεωργιάδη: Από τους κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης

Δεν υπάρχει κανένα απολύτως θέμα για την κυβέρνηση με τα όσα είπε ο Αδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, αναφερόμενος στις δηλώσεις του υπ. Ανάπτυξης για τα περί χρηματισμού Τσίπρα-Πολάκη από πολυεθνικές φαρμάκων.

Οι δηλώσεις προκάλεσαν την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ που ζήτησε την αποπομπή του κ. Γεωργιάδη από την κυβέρνηση αλλά και του Αλέξη Τσίπρα χθες στη Βουλή.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha, ο κ. Πέτσας επιχείρησε να προσφέρει κυβερνητική κάλυψη στον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, λέγοντας: «Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης έχει εδώ και πάρα πολύ καιρό γίνει όμηρος μιας υπόθεσης που ξεκίνησε υποτίθεται ως το μεγαλύτερο σκάνδαλο του ελληνικού κράτους και κατέληξε να είναι η μεγαλύτερη σκευωρία. Οπότε αναγνωρίζουμε φυσικά το γεγονός ότι ο κ. Γεωργιαδης, εφόσον και αυτός και άλλα κορυφαία πολιτικά πρόσωπα, έχουν αντιμετωπίσει στο πετσί τους καθημερινά αυτή τη σκευωρία και τις συνέπειες που έχει για τους ίδιους και την οικογένεια τους και για το όνομά τους, είναι ανθρώπινο να έχουν εξάρσεις. Επομένως δεν υπάρχει κάποιο θέμα για την κυβέρνηση με αυτά που είπε ο κ. Γεωργιάδης. Δεν υπάρχει απολύτως κανένα ζήτημα».

Ο κ. Πέτσας πρόσθεσε: «Από κει και πέρα είναι κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης, ο κ. Γεωργιάδης συνεχίζει το έργο του, με κορυφαίο το χθεσινό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε, και όλη τη δραστηριότητα που έχει επιδείξει και αυτός και οι άλλοι συναρμόδιοι υπουργοί για να ξεμπλοκάρουν μεγάλες επενδύσεις για τη χώρα μας, που έχουν μεγάλη σημασία και για τις νέες θέσεις εργασίας και για την αύξηση των εισοδημάτων».

Όλα αυτά την στιγμή που, σύμφωνα με πληροφορίες, «σύννεφα» αρχίζουν να μαζεύονται στις σχέσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη. Η «ηχηρή» απουσία του πρωθυπουργού από τη συζήτηση του αναπτυξιακού πολυνομοσχέδιου, σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές, εκφράζει τη δυσαρέσκεια του πρωθυπουργού για μια σειρά από δημόσιες τοποθετήσεις και χειρισμούς του Αδ. Γεωργιάδη.