Και ο Μ. Καρχιμάκης εναντίον των απολύσεων

Θέση ΔΗΜΑΡ πήρε ο Μιχάλης Καρχιμάκης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, τασσόμενος εναντίον της διαθεσιμότητας που οδηγεί, δυνητικά, και σε απολύσεις. Υποστήριξε ότι η κινητικότητα θα πρέπει να εφαρμοστεί με σχέδιο και στόχο προς υπηρεσίες που είναι ελλειμματικές σε προσωπικό, αλλά πρώτης προτεραιότητας και για την εξυπηρέτηση του πολίτη και για την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος όπως είναι για παράδειγμα:
α) κοινωνικές υπηρεσίες π.χ ΙΚΑ
β) ελεγκτικοί μηχανισμοί που είναι αποψιλωμένοι π.χ εφορίες ,επιθεωρήσεις εργασίας ,Υπ.εμπορίου για έλεγχο τιμών στην αγορά ,επιτροπή ανταγωνισμού ,Υπ.Γεωργίας για τρόφιμα και αγορά ,Υπ.υγείας κ.λ.π.
γ) δικαστήρια κτλ.
Και τονίζει: «΄Οταν διατρανώνουμε σε όλους τους τόνους ,ότι κοπιάζουμε ,στοχεύοντας για την καταπολέμηση της ανεργίας και την ενίσχυση της εργασίας. Όταν μιλάμε δηλαδή για εργασία δεν μπορούμε να μιλάμε ταυτόχρονα ,για απολύσεις. Είναι και πολιτική και κοινωνική και οικονομική αντίφαση».

Στο πλαίσιο αυτό, υποστηρίζει ότι: «Αν όμως κάποιοι, μέσα στην κρίση δεν μπορούν να σχεδιάσουν ούτε προς όφελος των ανθρώπων ούτε προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος στην δημόσια διοίκηση ,με ορθολογικό τρόπο ,με ατομικούς στόχους ,χρονοδιαγράμματα ,για την εξυπηρέτηση των πολιτών και για την ανάπτυξη τότε ας επιδιώξουν ,οι επιλεκτικές τους προτεραιότητες να είναι όχι εκείνοι που πέρασαν με αξιοκρατικό τρόπο για να βρουν δουλειά, αλλα ,αυτοί που παραμονές εκλογών του 2009 μεταφέροταν με καραβάνια στις υπηρεσίες του Υπ. πολιτισμου και όχι μόνο, αλλά και αυτοί που με φαυλονόμους τους επανεφεραν στο δημόσιο, μετα απο 25 χρόνια φαυλοαναμονης… (ρουσφετολογικές εκκρεμότητες της περιόδου 1990-1993,και που αριθμούν πολλές χιλιάδες ) και να σταματήσει επιτέλους η καλλιέργεια της λογικής του κοινωνικού αυτοματισμού, άνεργοι εναντίον εργαζομένων και εργαζόμενοι εναντίον ανέργων» τονίζει και συμπληρώνει: «Η ανεργία και οι απολύσεις ,αναπαράγουν ανεργία φτώχεια και υπανάπτυξη».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΠΑΣΟΚ, ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ, ΜΧΑΛΗΣ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση