Κ.Μητσοτάκης για Αυτοδιοίκηση: Ιδού τα άμεσα μετρα-Ναι σε ιδιώτες στην καθαριότητα

Τα άμεσα μέτρα για την Αυτοδιοίκηση με ιδιαίτερη αναφορά στα ΣΔΙΤ και τη συνεργασία των δήμων με ιδιώτες στην καθαριότητα, έκανε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο κοινό συνέδριο ΚΕΔΕ-ΕΝΠΕ ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως είπε τα μέτρα που θα λάβει και μάλιστα στο πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης της ΝΔ με στόχο το «μικρότερο επιτελικό κράτος και τους ισχυρότερους δήμους» θα είναι:

-Η άμεση κατάργηση του εκλογικού νόμου με τον οποίο η κυβέρνηση θέλει να καπελώσει την Αυτοδιοίκηση αφού τη βάλει σε παραλυσία

-Η επανεξέταση του θεσμού των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων. «Θα κρατήσουμε μόνο τις απολύτως προβλεπόμενες αρμοδιότητες από το Σύνταγμα, έως την συνταγματική αναθεώρηση», είπε χαρακτηριστικά.

-Η μεταφορά στην Αυτοδιοίκηση του Πολεοδομικού σχεδιασμού.

-Η συγχώνευση και κατάργηση διοικητικών οργάνων.

-Η σύσταση Ταμείου Τοπικής Αυτοδιοίκησης με θεσμοθετημένους πόρους από το ΠΔΕ.

-Η αναθεώρηση μηχανισμού χορήγησης των ΚΑΠ

-Η αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας δήμων.

-Η στήριξη των ΣΔΙΤ στην Αυτοδιοίκηση. «Με απλά λόγια, θέλουμε να σας δώσουμε τη δυνατότητα να κάνετε τη δουλειά σας καλύτερα. Και αν η συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα οδηγεί στην παροχή καλύτερων υπηρεσιών με χαμηλότερο κόστος, αυτό πρέπει να ενθαρρύνεται και όχι να αποθαρρύνεται.  Εξάλλου, πολλοί από εσάς συνεργάζεστε ήδη επιτυχημένα με ιδιώτες σε εξαιρετικά ευαίσθητα αντικείμενα, όπως η αποκομιδή των απορριμμάτων, παρέχοντας στους πολίτες καλύτερες υπηρεσίες, καθαρότερες πόλεις με χαμηλότερο κόστος», τόνισε, απευθυνόμενος στους δημάρχους.

-Η πιλοτική μεταφορά Κέντρων Υγείας στην Αυτοδιοίκησης

-Ο έλεγχος μόνο στη νομιμότητα των πράξεων, όχι στην σκοπιμότητα.

-Η ενοποίηση των υπουργείων Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

-Η εισαγωγή διαδικασιών αξιολόγησης των παρεχόμενων υπηρεσιών των ΟΤΑ και από τους πολίτες.

-Τα νέα οργανογράμματα ανάλογο με το είδος των δήμων.

-Η κινητικότητα αλλά όχι «σε βάρος και χωρίς τη συγκατάθεσης του φορέα προέλευσης».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΜΕΤΡΑ, ΙΔΙΩΤΕΣ, ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΣΔΙΤ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!