Κ. Μάλαμα: «Αντιδημοκρατικό σκοτάδι το νομοσχέδιο για τις συγκεντρώσεις”

«Η κυβέρνηση προωθεί ένα χουντικής κοπής νομοθέτημα, όμοιο των διαταγμάτων της δικτατορίας», σχολιάζει η Βουλευτής Χαλκιδικής ΣΥΡΙΖΑ, Κυριακή Μάλαμα σχετικά με το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις.

Αναλυτικά:

Κατατέθηκε χθες το απαράδεκτο νομοσχέδιο για την απαγόρευση των συγκεντρώσεων και με το πρόσχημα της κυκλοφοριακής όχλησης στο κέντρο της Αθήνας, η κυβέρνηση προωθεί ένα χουντικής κοπής νομοθέτημα, όμοιο των διαταγμάτων της δικτατορίας. Με το νομοσχέδιο αυτό κα-ταπατείται βάναυσα το θεμελιώδες συνταγματικό δικαίωμα του συνέρχεσθαι, καθώς για να είναι “νόμιμη” μία συγκέντρωση θα πρέπει να έχει “εγκριθεί” από την αστυνομία. Είναι η πρώτη φορά μετά τον γύψο της επταετίας όπου η συμμετοχή σε διαδήλωση καθίσταται “ιδιώνυμο” αδίκημα, θυ-μίζοντας σε όλους ποιες είναι οι ιδεολογικές εμπνεύσεις αυτών που συνέταξαν το συγκεκριμένο κείμενο.

Η Χαλκιδική έχει υποφέρει πολύ από τέτοιου τύπου καταστολή, έχει δει δίκαιους αγώνες της να ποινικοποιούνται και απλούς πολίτες να σέρνονται στα δικαστήρια και να προφυλακίζονται επει-δή συμμετείχαν στον αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού. Και τότε, όπως και τώρα, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας φοβόταν και συνεχίζει να φοβάται τον λαό. Αυτό το αντιδημοκρατικό σκοτά-δι δεν θα το επιτρέψουμε.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ, ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!