Η δημοσκόπηση της Interview -Ποιο κόμμα κάνει την «έκπληξη»

Αυτοδυναμία της ΝΔ με ποσοστό που κυμαίνεται από 32.7% έως 38.7% και με 160 έδρεςδείχνει η δημοσκόπηση της εταιρείας Interview που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Βεργίνα Τηλεόρασης και προβλήθηκε στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα» με τον Στέργιο Καλόγηρο και τη Φένια Κλιάτση λίγα μόλις 24ωρα πριν ανοίξει η κάλπη.

Σύμφωνα με την πανελλαδική δημοσκόπηση η διαφορά μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κυμαίνεται στο 11.5% , με τον ΣΥΡΙΖΑ να λαμβάνει ποσοστό 22.4% και η ΝΔ 33.9%.

Η μεγάλη καθαρή νίκη και αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας είναι το σημαντικότερο δημοσκοπικό εύρημα, ενώ όλα δείχνουν πως η επόμενη βουλή θα είναι εξακομματική με την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου να κάνει τη μεγάλη έκπληξη και με ποσοστό 3,8% που με αναγωγή μπορεί να ξεπεράσει ακόμη και το ποσοστό που έλαβε στις ευρωεκλογές, να εισέρχεται στο Κοινοβούλιο. Μάχη για την είσοδό του θα χρειαστεί να δώσει , το κόμμα ΜεΡα 25 του Γιάνη Βαρουφάκη καθώς το ποσοστό του κυμαίνεται στο  2.4%.  Η συσπείρωση των ψηφοφόρων της ΝΔ σύμφωνα με την έρευνα είναι στο 89%, ενώ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ στο 79%.

Η ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΕΔΡΩΝ

Η εκτίμηση αποτελέσματος , το εύρος τιμών των ποσοστών των κομμάτων, αλλά και η κατανομή των εδρών, σύμφωνα με την εταιρεία interview   είναι:

  • ΣΥΡΙΖΑ από 22.1% έως 28.1% με μέσο όρο  1% και εκτίμηση εδρών τις 77
  • ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ από 32.7% έως 38.7% μέσο όρο το 35.7% , εκτίμηση για 160 έδρες και διαφορά 10.6 μονάδων.

ΕΞΑΚΟΜΑΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗ

Αναλυτικά οι εκτιμήσεις  για τα υπόλοιπα κόμματα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της interview είναι:

  • KINAΛ4%-9.0% με κεντρική τιμή (μέσο όρο) 7.2% και εκτίμηση για 22 έδρες
  • ΚΚΕ0%-6.6% με κεντρική τιμή (μέσο όρο) το 5.3% και 16 έδρες
  • Χ.Α0%-5.6% με κεντρική τιμή (μέσο όρο) το 4.3% και εκτίμηση για 13 έδρες
  • ΕΛ.ΛΥΣΗ7%-5.3% με κεντρική τιμή (μέσο όρο) το 4.0% και 12 έδρες.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας ,εκτός βουλής μένουν η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ με 1.7%  και το πρωτοεμφανιζόμενο κόμμα ΜεΡα 25 με 2.4%

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρη τη δημοσκόπηση

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ, ΚΟΜΜΑ, INTERVIEW


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!