«Γαλάζιοι» βουλευτές για ΕΛΤΑ: «Ο κερατάς το μαθαίνει τελευταίος» – «Πυρά» σε Παπαστεργίου
Έξαλλοι εμφανίζονται οι βουλευτές της ΝΔ με τα «λουκέτα» στα ΕΛΤΑ. Υψηλοί τόνοι κυριάρχησαν στην αποψινή άτυπη τηλεδιάσκεψη της κοινοβουλευτικής ομάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες το λόγο έλαβαν πάνω από 10 βουλευτές που ζητούν από τη διοίκηση των ΕΛΤΑ να πάρει πίσω τις αποφάσεις της, ενώ «βολές» υπήρξαν και κατά κυβερνητικών στελεχών.
Το «παρών» στην άτυπη τηλεδιάσκεψη έδωσε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας (Υπερταμείου), Ιωάννης Παπαχρήστου και ο Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΛ.ΤΑ., Γρηγόρης Σκλήκας, οι οποίοι φέρεται να είναι αμετακίνητοι στις θέσεις τους. Οι τεχνοκράτες και ο κ. Παπαστεργίου δέχτηκαν τα «πυρά» των βουλευτών με τον υπουργό και πρώην πρόεδρο της ΚΕΔΕ να γίνεται «κόκκινο πανί» για τους γαλάζιους βουλευτές.
Παναγιωτόπουλος: «Κοινοβουλευτική Δημοκρατία έχουμε, όχι τεχνοκρατική»
Τον λόγο πήρε αρχικά ο Βουλευτής Καβάλας και πρώην Υπουργός Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος σε υψηλούς τόνους δήλωσε προς τη Διοίκηση πως «το πολίτευμα είναι κοινοβουλευτική δημοκρατία, δεν είναι τεχνοκρατική».
Μαρκόπουλος : «Πάρτε το πίσω – Μας ακυρώσατε τα μέτρα της ΔΕΘ»
Σε αντίστοιχα υψηλούς τόνους τοποθετήθηκε ο Δημήτρης Μαρκόπουλος, Βουλευτής Πειραιά,. Απαίτησε από τα ΕΛΤΑ να πάρουν εδώ και τώρα τις αποφάσεις πίσω ενώ κατηγόρησε τη Διοίκηση Σκλήκα πως με την κίνηση που έκαναν αιφνιδιαστικά τραυμάτισαν και πολιτικά την Κυβέρνηση.
«Πάρτε το πίσω. Μας ακυρώσατε τα μέτρα της ΔΕΘ. Δώστε λύση. Οχι μασάζ. Πώς θα ζητήσουμε ψήφο στον κόσμο; Θα τους λέμε ψηφίστε μας να σας κλείσουμε;» αναρωτήθηκε. Ο ίδιος απευθυνόμενος στον κ. Παπαστεργίου τόνισε πως αν δεν το πάρει πίσω η διοίκηση των ΕΛΤΑ «δεν μπορούμε να το στηρίξουμε κοινοβουλευτικά αύριο αυτό το πράγμα». Μάλιστα άφησε σαφέστατες αιχμές προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης καθώς έθεσε και θέμα απουσίας του αρμόδιου υπουργού από τον δημόσιο διάλογο.
Καράογλου: «Ο κερατάς τα μαθαίνει τελευταίος»
Αραμπατζή: «Ξεχείλισε το ποτήρι»
Η Φωτεινή Αραμπατζή απευθυνόμενοι προς τον κ. Παπαστεργίου ανέφερε: «Δεν είμαστε σε τέτοιο καθεστώς για να επικαλείστε άμεση ανάγκη. Κάνετε διάλογο εκ των υστέρων και κατόπιν εορτής. Δεν έχετε έστω και την ελάχιστη ενσυναίσθηση να το κάνατε πριν. Ξεχείλισε το ποτήρι» σημείωσε σύμφωνα με πληροφορίες.
Βολουδάκη: «Να αποδοθούν ευθύνες»
Θέμα Διευθύνοντος Συμβούλου στα ΕΛΤΑ έθεσε η Σέβη Βολουδάκη υφυπουργός μεταναστευτικής πολιτικής. «Δεν είναι δουλειά μας να επικοινωνούμε τις αποφάσεις άλλων» είπε η Σέβη Βολουδάκη «έχουμε τον ΟΠΕΚΕΠΕ έχουμε τώρα και αυτά. Να αποδοθούν ευθύνες».
Συρεγγέλα: «Δεν είμαστε Βουλευτές καλοχαιρέτες»
Η Μαρία Συρεγγέλα από την πλευρά της υποστήριξε: «Οι βουλευτές του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν είμαστε βουλευτές καλοχαιρέτες, αν μιλάμε για εξυγίανση και προβλήματα πότε δημιουργήθηκαν αυτά; Διότι εσείς λέγατε το Νοέμβριο του 2023 ότι δεν θα κλείσουν άλλα καταστήματα. Μάλιστα λέγατε ότι όσα έκλεισαν ήταν απομεινάρια μιας άλλης εποχής. Παρουσιάσατε ένα πλάνο με esg κριτήρια λίγους μήνες από ότι αναλάβατε. Τι έχει γίνει με όλα αυτά. Ποιες είναι οι ευθύνες οι δικές σας ως διοίκηση;».
Κατσανιώτης: «Το καζάνι βράζει»
«Η υπόθεση των ΕΛΤΑ είναι η αφορμή. Το καζάνι βράζει» σχολίαζε ο Ανδρέας Κατσανιώτης.
Παππάς: «Δεν αντέχω άλλο να με βρίζουν»
«Δεν αντέχω άλλο να με βρίζουν. Να ζητηθούν παραιτήσεις», είπε ο Γιάννης Παππάς.
Πάρτε το πίσω
«Πάρτε το πίσω», είπε τόσο ο βουλευτής Σάμου της ΝΔ Χριστόδουλος Στεφανάδης, όσο και ο Βασίλης Γιόγιακας. «Ποιος πήρε την ευθύνη για αυτή τη σύσκεψη σήμερα; Εκλαμβάνω πως όποιος προσπαθεί να καλύψει την αχρηστία του, φοράει το κοστούμι του τεχνοκράτη» είπε ο Μ. Χρυσομάλλης. «Δεν έχουν την Τσίπα να παραιτηθούν. Είναι άχρηστοι».
Παπαστεργίου: Το Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης δεν έχει αρμοδιότητα για τα ΕΛΤΑ
Νωρίτερα, της τηλεσυνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας ο κ. Παπαστεργίου επεσήμανε μιλώντας σε συνέντευξή του στον ραδιόφωνο του Αθήνα 9, 84 πως “Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης δεν εμπλέκεται πουθενά σε σχέση με την λειτουργία των ΕΛΤΑ”
Προσέθεσε μάλιστα επί της αρμοδιότητας του Υπουργείου του ότι “έχει μόνο τον έλεγχο του θεσμικού πλαισίου και της λειτουργίας της καθολικής υπηρεσίας”.
«Η διοίκηση των ΕΛΤΑ έπρεπε να εξηγήσει πώς φτάσαμε ως εδώ, πώς θα καλύψει το πρόβλημα, πώς θα καλυφθούν οι καθολικές υπηρεσίες και να εξηγήσει ότι και στην Ευρώπη δεν διατηρούνται καταστήματα, αλλά καλύπτονται οι υπηρεσίες διαδικτυακά. Έπρεπε να εξηγήσει, συνεπώς, πώς θα πάει στην επόμενη μέρα, αλλά αυτό δεν έγινε, δεν εξηγήθηκε. Είναι κατανοητή η ανησυχία τόσο του κόσμου όσο και των βουλευτών της ΝΔ» ανέφερε καταλήγοντας.
Προτεινόμενα άρθρα
10.06.2026 | 17:46






