Φρουζής στην Προανακριτική: «Η Τουλουπάκη με πίεζε να μιλήσω για πολιτικά πρόσωπα»

«Βόμβες» την Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, από τον Κωνσταντίνο Φρουζή, τον άλλοτε ισχυρός άνδρας της Novartis Hellas που καταθέτει για σκάνδαλο.

Ο κ. Φρουζής ισχυρίστηκε πως ταλαιπωρήθηκε κατά το διάστημα που βρίσκεται στη δημοσιότητα η υπόθεση Novartis καθώς και ότι «υφίσταται μπουλιγκ, αλλά κράτησε θεσμική στάση». Ο ίδιος φέρεται να τόνισε πως «και στους ελέγχους που διενεργήθηκαν στην οικία του, δεν βρέθηκε τίποτα», ενώ υποστήριξε «ότι δεν έχει κληθεί ποτέ από δικαστικό ή ανακριτικό όργανο», ενώ τόνισε πως δεν γνώριζε ποιος θεσμός τον ήλεγχε.

Ο κ. Φρουζής, περιέγραψε μια μυστική συνάντηση με την Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη με πρωτοβουλία της ιδίας τον Μάιο του 2018. Οπως υποστήριξε, ήθελε να συναντηθούν άτυπα. Κατά την περιγραφή του η συνάντηση έγινε στη Λουκάρεως στην Εισαγγελία. Ηταν συνάντηση ενός τετάρτου με έξι άτομα.

Επίμονα, η κα Τουλουπάκη του πρότεινε να κάνει χρήση του ευεργετικού νόμου προστασίας του ποινικού κώδικα, αρκεί να μιλήσει για πολιτικούς. Σύμφωνα με τον κ. Φρουζή η κα Τουλουπάκη διευκρίνισε ότι δεν εννοούσε να μιλήσει απλά και ο ίδιος απάντησε «δηλαδή να μην καταθέσω όσα ξέρω; Να μην πω τη αλήθεια; Κάτι άλλο;».

Κατά τον κ. Φρουζή, η κα Τουλουπάκη του είπε ότι υπάρχουν συντριπτικά στοιχεία εναντίον του και επέμεινε να πει για την υπόθεση των δέκα πολιτικών. Ο ίδιος ο κ. Φρουζής δεν απάντησε.

«Όπως φέρεται να είπε στην Προανακριτική η κα Τουλουπάκη ήταν ο μοχλός πίεσης» υποστήριξε ο κ. Φρουζής. Σε ερώτηση των κ.κ. Καραγκούνη – Μαρκόπουλου αν χρησιμοποιήθηκε η έκφραση «πολιτικά πρόσωπα»; απάντησε «ναι».

Η κατάθεση Φρουζή είχε διάρκεια μισής ώρας. Θα καταθέσει ξανά την Πέμπτη το πρωί στις 11, οπότε και θα απαντήσει στις ερωτήσεις βουλευτών της Προανακριτικής.

Η κατάθεση του κ. Φρούζη:

Σας ευχαριστώ που με καλέσατε να καταθέσω μετρά από τόσο καιρό. Τα πρώτα δημοσιεύματα ήταν το 2016. Πέρασαν τρία μισή χρόνια και κράτησα μια στάση θεσμική. Απέφυγα δημοσιότητα . Ταλαιπωρήθηκα και υφίσταμαι bullying.

Τον Φλεβάρη 2017 έκαναν έλεγχο στο σπίτι μου. Άρχισα να καταλαβαίνω πως κάτι συμβαίνει. Πήρανε το λαπτοπ του γιου μου Δημήτρη.

Στο τέλος του 2017 διάβασα σε μια εφημερίδα όλα όσα επρόκειτο να ζήσω. Την επόμενη ημέρα είδα τη φάτσα μου μαζί με πρωθυπουργούς υπουργούς κλπ.

Δεν έχω κληθεί ποτέ σε ανακριτικό ή δικαστικό όργανο να δώσω εξηγήσεις. ΠΟΤΕ!

Θέλανε να μη μιλήσω ποτέ και να με παρουσιάζουν ως τον κύριο Novartis που παρέσυρε πολιτικούς στο διάβα του.

Για την κ. Τουλουπάκη:

Συναντηθήκαμε στη Λουκάρεως στην εισαγγελία. (…). Επίμονα μου πρότεινε να κάνω χρήση ευεργετικού νόμου προστασίας ποινικού κώδικα αρκεί να μιλήσω για πολιτικούς. «Δεν εννοώ να μιλήσετε απλά» . Δηλαδή να μην καταθέσω όσα ξέρω. Την αλήθεια

«Έχουμε συντριπτικά στοιχεία εναντίον σας» είπε η κ. Τουλουπάκη. «Να τα βγάλετε στην επιφάνεια άμεσα» είπαμε.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, NOVARTIS, ΦΡΟΥΖΗΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!