φραγκίσκος-παρασύρης-δεν-έχω-εμπλοκή-1469162
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 26.06.2025 | 20:53

Φραγκίσκος Παρασύρης: Δεν έχω εμπλοκή στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ -Εκανα μόνο ένα τηλεφώνημα

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ, Φραγκίσκος Παρασύρης, με αφορμή τη δημοσιοποίηση της εμπλοκής του ονόματός του στη δικογραφία για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, σε δήλωση του αρνείται κάθε σχέση με τις καταγγελλόμενες πρακτικές και κάνει λόγο για προσπάθεια συμψηφισμού πολιτικών ευθυνών.

«Δεν έχω την παραμικρή εμπλοκή στο σκάνδαλο των παράνομων επιδοτήσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ. Η μοναδική μου σύνδεση με το ζήτημα ήταν ένα τηλεφώνημα διάρκειας μόλις 90 δευτερολέπτων. Δεν θα επιτρέψω το όνομά μου να χρησιμοποιηθεί ως άλλοθι ή εργαλείο συμψηφισμού για τις πολιτικές και ποινικές ευθύνες των κυβερνητικών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, που εμπλέκονται», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Παρασύρης.

Η δήλωση του Φραγκίσκου Παρασύρη

«Αισθάνομαι βαθύτατα έκπληκτος, απορημένος και ειλικρινά απογοητευμένος, για το γεγονός ότι το όνομά μου αναφέρεται, χωρίς κανέναν απολύτως λόγο και χωρίς την παραμικρή ποινική διάσταση, στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Δηλώνω με απόλυτη σαφήνεια: δεν υπήρξα ποτέ ούτε παρακολουθούμενος, ούτε ύποπτος. Δεν έχω την παραμικρή εμπλοκή ή συμμετοχή στο σκάνδαλο των παράνομων επιδοτήσεων.

Ο συγκεκριμένος αγρότης κινδύνευε να χάσει τα δικαιώματά του, λόγω οριακά εκπρόθεσμης αίτησης για τη βασική ενίσχυση, θέμα που ταλανίζει χιλιάδες αγρότες σε όλη τη χώρα εξαιτίας της γραφειοκρατίας και των προβληματικών διαδικασιών του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Η παρέμβαση αυτή δεν είχε καμία προσωπική σκοπιμότητα, αλλά ήταν εντός των ορίων του ρόλου κάθε αιρετού που στέκεται δίπλα στις ανάγκες των πολιτών.