φλερτάρει-με-τη-διαγραφή-ο-σκουρλέτης-1236833
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 25.09.2023 | 10:53

Φλερτάρει με τη διαγραφή ο Σκουρλέτης: Προοπτική εξαΰλωσης οι αοριστολογίες Κασσελάκη

Επικριτικός εμφανίστηκε ο Πάνος Σκουρλέτης μετά την εκλογή του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, καθώς σε δηλώσεις του το πρωί της Δευτέρας έκανε λόγο για «αοριστολογίες» και φόβους ότι είναι «προοπτική εξαΰλωσης για τον χώρο μας», αυξάνοντας την πιθανότητα άμεσης διαγραφής του.

Με αφορμή το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη έγινε η πρώτη κυβέρνηση μεταπολιτευτικά που αύξησε τα ποσοστά της ο Πάνος Σκουρλέτης σχολίασε: «αν αυτό δεν μας λέει τίποτα αλλά μας λένε οι αοριστολογίες φοβάμαι για το μέλλον του χώρου μας, είνια προοπτική εξαΰλωσης».

Ζήτησε, μάλιστα, «απαντήσεις σε όλα αυτά τα ζητήματα» προσθέτοντας ότι «σε κάθε περίπτωση το συνέδριο δίνει στα δημοκρατικά κόμμτα τις συλλογικές απαντήσεις» ενώ υπενθύμισε ότι αυτό δεν έγινε το 2019 όταν και τέθηκε το αν θα έπρεπε να γίνει αυτοκριτική για τα πεπραγμμένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ 2015-2019.

«Πρέπει να απαντηθούν όλα» επανέλαβε ο κ. Σκουρλέτης ο οποίος με αφορμή την εικόνα το βράδυ της Κυριακής έξω από την Κουμουνδούρου μετά τη νίκη του Στέφανου Κασσελάκη είπε ότι «άκουγα το σύνθημα άλλαξε τα όλα. Όλα τι; Σημαίνει τη μετάλλαξης; Σημαίνει να μην είναι αριστερό κόμμα; Θέτω ερωτήματα. Δυστυχώς αυτή η προεκλογική αντιπαράθεση είχε έντονα στοιχεία πολωτικά που λειτούργησαν καθοριστικά για το αποτέλεσμα».

Σύμφωνα με τον πρώην γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ «η ενότητα πάντα πρέπει να επιδιώκεται αλλά έχει πολιτικές προϋποθέσεις».