Φλαμπουράρης: Στα χέρια της κυβέρνησης τα «κλειδιά» της χώρας τον Αύγουστο

  • Απο stergios
  • 1 Απριλίου 2018 - 09:34
  • Comments Off

Μετά την έξοδο της χώρας από το πρόγραμμα στήριξης τον Αύγουστο, τα κλειδιά θα περάσουν στα χέρια της κυβέρνησής της, τονίζει σε συνέντευξή του ο υπουργός Επικρατείας και στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού Αλέκος Φλαμπουράρης.

«Είναι απλό πράγμα να μην εποπτεύεται η νομοθέτηση και το ταμείο μιας χώρας; Aυτό θα αλλάξει», αναφέρει, μιλώντας στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο. «Θα χαλαρώσουν οι δεσμεύσεις, δημοσιονομικοί στόχοι θα παραμένουν αλλά τα «κλειδιά» της χώρας θα έρθουν στα χέρια της κυβέρνησής της».

Ο κ. Φλαμπουράρης σημειώνει ακόμη ότι δεν πιστεύει πως «κανένας Έλληνας νοσταλγεί πια τις πλαστές ευημερίες της μεταπολίτευσης. Βεβαίως διεκδικεί να βελτιώσει τη ζωή του και να ευημερήσει και καλά κάνει». Συμπληρώνει δε ότι «το 2019 θα είναι η πρώτη χρονιά μιας αισθητής καλυτέρευσης».

Στο ερώτημα του ΑΜΠΕ για τις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ και Κινήματος Αλλαγής, ο Αλ. Φλαμπουράρης θέτει δύο όρους από την πλευρά του μείζονος κόμματος της συμπολίτευσης έναντι του φορέα της Κεντροαριστεράς.

«Το Κίνημα Αλλαγής αναζητά τη σχέση του με τη σοσιαλδημοκρατία και τις αρχές της. Στο βαθμό που η αναζήτηση προσδιορίζεται σε πλαίσια προοδευτικά αριστερά που δεν χωρούν δεξιές νεοφιλελεύθερες ιδέες και ως εκ τούτου σχέσεις με φορείς που τις εκπροσωπούν, όπως Ν.Δ. κλπ, πιστεύω ότι ίσως βρεθεί ο δρόμος.

»Αν ταυτόχρονα, στην πολιτική συμπεριφορά της ηγεσίας του αποφεύγεται ο ανελέητος πόλεμος- με ψευδή κυρίως στοιχεία- εναντίον της κυβέρνησης της Αριστεράς τότε σε συνάρτηση και με τα προηγούμενα ανοίγει ο δρόμος για οτιδήποτε», καταλήγει ο υπουργός Επικρατείας.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΛΕΚΟΣ ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!