Φ. Γεννηματά: Καταθέτουμε ένα τολμηρό κοστολογημένο πρόγραμμα επιδότησης της απασχόλησης

Τηλεδιάσκεψη με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, Γιάννη Παναγόπουλο, είχε σήμερα η Φώφη Γεννηματά, με αντικείμενο τις προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής για ένα Πρόγραμμα Επιδότησης Εργασίας, με στόχο την επανεκκίνηση της οικονομίας με διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Μετά το πέρας της, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ σημείωσε πως «είναι ώρα αποφάσεων για την επανεκκίνηση της Οικονομίας» και πως «η κυβέρνηση οφείλει να παρέμβει ενεργά και με γενναία, στοχευμένα μέτρα να κρατήσει ζωντανές τις επιχειρήσεις, να προστατέψει τους εργαζόμενους. Να διατηρήσουμε τις θέσεις εργασίας τώρα».

Σύμφωνα με την κ. Γεννηματά, «τα προβλήματα είναι μπροστά μας. Η καμπάνα του κινδύνου κτύπησε από τον Μάρτη κιόλας. Κατεγράφησαν 42.000 περισσότερες απολύσεις από τις προσλήψεις, σε μισό μήνα κρίσης.

Γι’ αυτό προτείνουμε σήμερα ένα επεξεργασμένο, τολμηρό κοστολογημένο πρόγραμμα επιδότησης της απασχόλησης, που αφορά τη διατήρηση των θέσεων εργασίας για 1 εκατομμύριο εργαζόμενους σε επιχειρήσεις που επλήγησαν. Με κάλυψη από κοινοτικούς και εθνικούς πόρους του 40% του μισθού τους για έξι μήνες, με όρο την απαγόρευση απολύσεων για το διάστημα αυτό. Ταυτόχρονα, προβλέπονται κίνητρα για νέες προσλήψεις σε επιχειρήσεις όλων των κλάδων».

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής επισήμανε πως «δεν μπορούμε να χτίσουμε το μέλλον πάνω σε ερείπια, γι’ αυτό προτείνουμε αυτό το ενδιάμεσο πρόγραμμα. Αλλιώς, το κόστος της ανόρθωσης της οικονομίας θα είναι δυσανάλογα μεγάλο και η περίοδος της κρίσης ακόμα μεγαλύτερη.

Καλούμε την κυβέρνηση να υιοθετήσει άμεσα την πρότασή μας, ώστε να παραμείνει ζωντανή η οικονομία και όρθια η κοινωνία» τόνισε η Φώφη Γεννηματά.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ, ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ, ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]